Guardons dels Premis d'Arquitectura de Girona 2014

Guardons dels Premis d'Arquitectura de Girona 2014

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 6 de juny, es van donar a conèixer els projectes premiats de la 17a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2014, a la sala d'actes de la Demarcació de Girona del COAC, d’entre les 31 obres seleccionades pel Jurat d’aquesta edició, format per Manuel Gallego, Bàrbara Balanzó i Eduard Callís

Enguany, els tres premis d’arquitectura han estat per les obres La Casa GG de Camallera, de Sergi Serra i Marta Adroer; la Restauració del claustre romànic del monestir de Sant Daniel de Girona, de Josep Pla de Solà – Morales; i les Cases Pati a Celrà, de Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro. El Jurat també ha volgut donar una menció especial a Captura d’un instant, de Cristina Masferrer, Gustavo A. Torres i Èlia Clemente; i quatre finalistes als projectes Les línies de l’aigua, de l’Equip ESPAIsatge; MOSCA, de Pau Sarquella i Carme Torres; la Rehabilitació i conversió d’habitatge en Bed&Breakfast Can Bo de Pau a Salt, de Montserrat Nogués i Manel Bosch; i la Casa Entremurs a Olot, de RCR Aranda Pigem Vilalta, arquitectes.

Pel que fa als premis que atorga els representants del món social, cultural i de la indústria de la província de Girona, en aquesta nova edició el corresponent als agents del món cultural i social, Premi Jurat de la Cultura, ha estat per la restauració del claustre romànic del monestir de Sant Daniel de Girona, de Josep Pla de Solà-Morales. I el Premi Jurat de la Indústria s’ha declarat desert ja que les reflexions del món de l’empresa, les professions tecnològiques, i la universitat –tots ells integrants d’aquest jurat- han fet aflorar, en lloc d’un guanyador, una selecció molt plural i equitativa que comporta, d’una banda, la impossibilitat d’atorgar un únic premi.

Tots els projectes seleccionats queden recollits en una exposició que ha estat comissariada pels joves arquitectes M.Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch, i que classifica per tipologies els trenta-un seleccionats i, simulant l’art japonès de l’origami, de l’agrupació en resulta un joc volumètric de cartró, material únic de la mostra.

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona es van convocar per primera vegada l’any 1997 amb la finalitat de valorar i divulgar la bona arquitectura produïda dins l’àmbit territorial de la província, i propiciar així el debat arquitectònic necessari en una societat plural i participativa com la nostra.


Veure el catàleg
12/06/2014
Tornar