Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

InTESIS: Conferència d'Ernest Ferré

Imatge: 
Tesi Doctoral Ernest Ferré. Taller de pintura de Le Corbusier a l’habitatge Porte Molitor, París
El dijous 10 de desembre de 2015 continuem amb una nova conferència del Cicle InTESIS. En aquesta ocasió el Dr. Arquitecte Ernest Ferré Ricart ens parlarà de la seva tesis que porta per títol Text i tectònica.

Al finalitzar la conferència es farà un sopar-col•loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus. Si esteu interessats en assistir-hi, us podeu adreçar aquí. Preu 18€.

La tesi, consta de tres parts. En la primera [capítol 1] s’ofereix un marc teòric sintètic sobre la necessitat de la concepció holística o globalitzant de la percepció de l’arquitectura com a necessitat de proposar un canvi cultural. La segona part [capítols 2 i 3] comprèn el desenvolupament de la recerca empírica realitzada mitjançant el mètode comparatiu especulatiu de l’obra escrita de Le Corbusier, en dos texts, Vers une Architecture (1923), i UNITÉ (1948). Els resultats que s’han obtingut s’han organitzat en conceptes arquitectònics, sota una estructura iconostàsica (en retaule) que el mateix Le Corbusier ja va preveure en aquell període . En la tercera part [capítol 4], es pretén validar l’estructura iconòstàsica de Le Corbusier com a mètode d’aprenentatge artístic o arquitectònic. La primera validació ve de la teoria del llenguatge, la segona de la teoria poètica, i l’última del camp filosòfic o també anomenat arquitectònica del pensament. Finalment, en el [capítol 5] l’autor fa una proposta concreta per endegar un procés global on les conclusions de la recerca i la metodologia validada d’acord amb el tema estudiat se’ns mostren com un bri d’aire d’aquesta possibilitat de percepció.

Descarrega el targetó
Versió per a imprimirPDF version