La C20 Society anglesa visita Girona

La C20 Society anglesa visita Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Un grup d'arquitectes anglesos de la prestigiosa C20 Society va visitar la ciutat de Girona el divendres 20 de juny, per conèixer l'obra de Rafael Masó, com a resultat d'una col·laboració d'aquesta associació amb la Fundació Rafael Masó, amb el suport de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona.

Divendres a la tarda, van ser rebuts a la seu del COAC, on l'arquitecte Joan Falgueras els va fer una conferència sobre Masó i l'arquitectura del segle XX a Girona. A continuació, el grup va visitar la Casa Masó i l'exposició tempora "Masó: arquitectura pública durant la Mancomunitat". Dissabte al matí, van fer una ruta sobre l'arquitectura de Masó que els permetrà descobrir edificis de l'arquitecte com la Farinera Teixidor, la casa Teixidor ("la Punxa"), la casa Colomer i la casa Batlle, entre d'altres, a més de la tanca del cementiri de Girona. A la tarda, van fer una altra ruta per conèixer edificis d'altres arquitectes del segle XX a Girona, com Joan Roca Pinet, Martí Sureda, Emili Blanch, Josep Claret i Joan M. de Ribot. Finalment, diumenge visitaran edificis de Masó a Sant Feliu, com la Casa Casas, i l'urbanització de S'Agaró.

La C20 Society, també coneguda com Twentieth Century Society, va ser fundada a Londres el 1979 per salvaguardar el llegat de l'arquitectura moderna a la Gran Bretanya, per la qual cosa els seus principals objectius i activitats estan orientats vers la conservació i l'educació. Les seves accions s'han dirigit sovint cap l'organització de campanyes per evitar la demolició d'edificis i altres elements patrimonials en perill, reivindicar la seva importància, demanar la seva catalogació, i col·laborar amb el National Trust per aconseguir-ne la preservació.

23/06/2014
Tornar