La Pia Almoina acull l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

La Pia Almoina acull l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La seu de la Demarcació de Girona del COAC, ubicada a l'edifici de la Pia Almoina de Girona, acollirà a partir del mes de setembre l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), arrel del conveni d'arrendament d'espais que han firmat el president de la demarcació i el professor Joaquim Nadal i Farreras, actual director del'ICRPC.

La relació entre les dues entitats es fonamenta en el desig de projecció del patrimoni cultural de la ciutat de Girona a nivell internacional. Pel COAC, allotjar la seu de l’ICRPC a la Pia Almoina, aquesta esdevé un centre de recerca i arxiu documental en patrimoni cultural i arquitectònic de primer ordre a les terres gironines, obrint alhora noves línies de col·laboració entre ambdues institucions amb l’objectiu comú de protegir-lo, documentar-lo i fer-ne difusió.

El professor Nadal considera que la nova seu de l'ICRPC l'acosta a un entorn patrimonial de primer ordre i en un context de centres de recerca monumental, documental, arxivística i literària. Els mateixos fons d'arxiu del col·legi esdevenen un pont imprescindible amb el patrimoni arquitectònic.

Amb aquesta col·laboració, els col·legiats es beneficiaran de l'important fons bibliogràfic d’un miler de volums especialitzat en diferents àmbits del patrimoni cultural, que ha estat catalogat per la Biblioteca de la UdG.

L'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural
La Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) va ser constituït el 22 de novembre de 2006 entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, i té entre els seus objectius impulsar, col·laborar i participar en els programes de formació en patrimoni cultural. La seva activitat principal se centra en desenvolupar la recerca científica de qualitat en el camp del patrimoni cultural i es projecta al conjunt de la societat a través de conferències, seminaris, jornades, publicacions i altres activitats.

11/06/2014
Tornar