Presentació del Pla Director Manresa 2022 i Pla Director de la Cova

Imatge: 
© Google Maps

La commemoració del 500 aniversari de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa s’escaurà l’any 2022. A través del Santuari de la Cova i del Camí Ignasià, la Companyia de Jesús aposta per convertir la ciutat en un pol d’atracció per a pelegrins i turistes. Paral·lelament, la pertinença de l’actual Sant Pare a l’ordre jesuïta ha contribuït a desvetllar arreu del món un major interès per l’univers ignasià, fet que sens dubte repercutirà en la commemoració. L’impacte de tot plegat conflueix, en definitiva, en l’horitzó del 2022. 

Manresa té davant seu un repte estratègic que es considera clau per al seu desenvolupament i posicionament: l’adaptació de la ciutat a la commemoració i el seu aprofitament turístic, cultural i comercial, com també la coordinació pressupostària i d’acció de totes les àrees de govern concernides, tenint en compte els diferents agents implicats. 

D’acord amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Manresa ha elaborat el Pla director Manresa 2022, un document de caràcter estratègic que aporta les orientacions necessàries per a facilitar a l’Ajuntament la presa de decisions en les actuacions que calgui emprendre i la seva adaptació al procés obert que comporta la commemoració. 

Paral·lelament la Companyia de Jesús ha encarregat a l’arquitecte Antoni Baraut un pla director de les actuacions a fer en el recinte del Santuari de la Cova a Manresa

La delegació del Bages-Berguedà del COAC programa la presentació d’aquests plans directors per tal de difondre i conèixer els objectius, en clau urbanística, pensant en aquest esdeveniment com una oportunitat per sumar esforços en el procés de transformació urbanística de Manresa.

PROGRAMA

- Salutació
Enric Masana, delegat al Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

- Manresa 2022: Una oportunitat de transformació de la ciutat
Ramon Bacardit Reguant. Regidor d’Urbanisme, Paisatge i Mobilitat 

- Exposició Pla Director Manresa 2022
Josep Huguet i Jordi Rodó, coordinadors del Pla Director Manresa 2022

- Exposició Pla Director de la Cova.
Ton Baraut, arquitecte redactor

- Col·loqui

Confirmació d'assistència a manresa@coac.cat.

Versió per a imprimirPDF version