Viatges Arquitectònics

Viatges Arquitectònics a la Cova

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La sala d’exposicions La Cova de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull l’exposició Viatges Arquitectònics: fotografies i encreuament de mirades, on es poden veure un conjunt de fotografies que mostren les mirades de 20 futurs arquitectes i alumnes dels Estudis d’Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, que s’han desplaçat a diferents llocs, alguns propers i altres més allunyats, i que han volgut mostrar la seva aproximació a aquests a través de les fotografies. La mostra es podrà veure a la sala La Cova de la seu del COAC a la plaça Catedral, 8 de Girona, fins el 26 de gener de 2014.

Viatges Arquitectònics
Quins valors transmeten aquestes fotografies? Què han volgut construir en aquest petit racó obert al món? El que es va concloure després del treball de selecció del material va ser que hi havia un encreuament de mirades, és a dir, d’impressions provinents de moments, llocs i viatges realitzades en condicions diverses aportades per cada participant. Aquest punt diferencial va semblar important que es reflectís en la mostra; d’una banda, tenim viatges personals realitzats per cada estudiant; de l’altre els viatges d’estudi realitzats conjuntament en el marc de l’assignatura optativa Arquitectures Contemporànies impartida entre els anys 2007 i 2010 a la UdG, la temàtica central de la qual consistia en l’elaboració d’unes guies de viatge de diferents ciutats: Nàpols, Amsterdam, Porto o Berlín.

Finalment, la reflexió posterior al viatge realitzada a partir de la convocatòria de la present exposició, mitjançant la selecció del material. En tot aquest procés la mirada de Maria Pia Fontana i Jordi Armengol, comissaris de la mostra, s’ha centrat principalment a articular la multiplicitat de visions individuals, amb la finalitat de produir una nova mirada necessàriament intencionada i concreta, però també múltiple i oberta, gràcies a les imatges fotogràfiques proposades per cada participant de la mostra.

Les fotografies i les mirades que presentem no són necessàriament icones de les ciutats, conformen més aviat un índex encara incomplet, un conjunt d’indicis encara oberts que esperen ser complementats a través de la mirada de l’espectador.


Catàleg de l'exposició
18/12/2013
Tornar