Xarxa de Corresponsals COAC

Xarxa de Corresponsals COAC

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El 2013, gràcies al Programa d'acompanyament a l'exercici professional a l'exterior del Pla Impulsa, naixia la Xarxa de Corresponsals del COAC. Una xarxa de col·laboradors que, en nom del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, actuen d'interrelació amb els arquitectes del COAC que es desplacen a altres països per a l'exercici professional i amb les institucions col·legials, professionals i culturals del país on es troben.

L'objectiu de la xarxa és afavorir el posicionament dels arquitectes a l'estranger i col·laborar oferint informació per l'exercici professional a altres països.

Poc més d’un any després del seu inici, la Xarxa de Corresponsals està formada per 34 arquitectes, a 34 ciutats de 27 països dels 5 continents. Des de l'inici, l'acollida ha estat molt bona, tant pels arquitectes que, com els corresponsals, estan fora, com pels que es troben aquí i tenen relacions professionals amb l'exterior, com també per part de les institucions.

Aquest temps ha servit per materialitzar ja algunes actuacions. Hem portat la Mostra d’Arquitectura de Barcelona a Venècia. Els corresponsals han intervingut en activitats organitzades pel COAC, com els dimarts internacionals, amb un primer cicle sobre l'Àfrica, Austràlia i els Estats Units, i actualment amb un altre sobre països europeus. La seva presència, amb el seu coneixement local, a ajudat en el transcurs d’activitats on el COAC ha participat, com recentment la Fira Europea de Restauració i Rehabilitació del Patrimoni de Leipzig. La seva participació ha fet créixer els espais de discussió i debat internacional, com el grup COAC Internacional a Linkedin. I el més important, els corresponsals han ajudat a molts companys que, o bé estan ja fora, o bé s'estan plantejant marxar, atenent les seves consultes.

Avui, encetem un nou projecte, el web/blog del Corresponsals COAC, proposat com a eina d'ajuda pels arquitectes que es plantegen treballar a l'exterior, i com a lloc de difusió arquitectònica del que està passant arreu del món a través dels articles i cròniques que els corresponsals ens aniran fent arribar.

Us donem la benvinguda a aquest nou espai, esperem que sigui del vostre interès i desitgem rebre els vostres comentaris.

Nagore Linares. Xarxa de Corresponsals COAC.

Versió per a imprimirPDF version

Tornar