Presentació al COAC de la guia "Fem accessible el nostre comerç", de l'Ajuntament de Barcelona

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
El proper dijous 20 de juliol tindrà lloc a la Sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes la presentació de la guia "Fem accessible el nostre comerç", editada per l’Ajuntament de Barcelona, que explica als comerciants de la ciutat com implementar les mesures d’accessibilitat d’una manera útil i pràctica.

Presentarà l'acte Manel Casadevall, president de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes, i el moderarà Alba Morancho, de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1 B2 B3. En la primera part de l'acte, comptarem amb les intervencions de Laia Ortiz, tercera tinenta d'alcaldia i directora de l'Àrea de Drets Socials; Gala Pin, regidora del Districte de Ciutat Vella; Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats; i Ivan Gas, vocal de la Junta de Govern del COAC.

La part central de l’acte serà la conferència "Un comerç per a tothom", a càrrec d’Anna Alós, tècnica del Departament de Llicències i Inspecció del Districte de Ciutat Vella. Partint de les il·lustracions de la guia, explicarà els beneficis d’un comerç accessible per tothom i com, amb petites actuacions, podem oferir un servei de qualitat adaptat a les necessitats de totes les persones: persones amb discapacitat, mares i pares amb cotxets, gent gran amb mobilitat reduïda, persones carregades, etc. 

La guia va néixer de la necessitat d’apropar el concepte i la normativa d’accessibilitat al comerç, necessitat detectada des dels projectes CASBA (Casc Antic Sense Barreres), SASBA (Sants Sense Barreres) i MASBA (Marina Sense Barreres). Al final de l’acte, es donarà veu als agents participants d’aquests projectes: representants de les entitats de persones amb discapacitat, de les associacions de comerciants dels barris on es van dur a terme els projectes, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

L’acte comptarà amb un servei d’interpretació en llengua de signes i subtitulació en directe.

Recupera la presentació en el següent vídeo:

Versió per a imprimirPDF version