Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Vivenda-Museu per a Maria Josefa Huarte. 1971 Autors: Fernando Higueras i Antonio Miró. Fons Fernando Higueras de l'Arxiu Històric del COAC

L’Arxiu Històric cedeix prop de trenta documents per a una exposició sobre Fernando Higueras a Madrid

Prop d'una trentena de documents procedents de l’Arxiu Històric del COAC ja són al Museu ICO de Madrid per a l’exposició ‘Fernando Higueras. Desde el origen’, que s’inaugura el proper 27 de febrer.

Es tracta de 26 plànols i dibuixos que l’arquitecte va realitzar durant la seva trajectòria professional i que es conserven catalogats a l’Arxiu Històric del COAC. Hi destaquen, entre altres, documentació vinculada al concurs d’un edifici polivalent a Montecarlo o l’Hotel Las Salinas de Lanzarote, que va projectar amb César Manrique i que va ser declarat patrimoni artístic i cultural de l’illa. També s’hi podrà veure documentació de l’habitació museu per a Maria Josefa Huarte, entre d'altres nombrosos projectes.

La col·laboració del COAC en el muntatge d'aquesta exposició ha estat indispensable, ja que la documentació professional d'Higueras va ser donada en la seva totalitat a l'Arxiu Històric per voluntat de l'arquitecte. La mostra, coorganitzada pel Museu ICO i el Ministeri de Foment, es podrà veure fins al 19 de maig i proposa un recorregut cronològic i visual per l’obra de l’arquitecte, amb maquetes originals de l’època, fotografies, plànols i àudios en què Higueras parla dels seus edificis i de la seva concepció de l’arquitectura. 

19/02/2019
Tornar