Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Palau Belles Arts © Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

L'exposició del COAC "Arquitectures desaparegudes" es desplaça pel territori

La ciutat és un aparador que mostra el treball de tantes i tantes generacions d’arquitectes. Passejant pels carrers podem veure estils, usos, valors socials..., empremtes, en definitiva, que defineixen el teixit de la ciutat.

Hem d'entendre la ciutat com un organisme viu. La seva pell arquitectònica neix, viu i mor, producte del seu dinamisme. La ciutat no pot estar "congelada en el temps", excepte en aquells elements particulars que la pròpia societat ha considerat oportú protegir.

El patrimoni documental surt en la nostra ajuda i, de la mateixa manera que documenta el patrimoni arquitectònic protegit, ens dóna l'oportunitat de recordar com eren edificis que en la actualitat no existeixen o estan profundament alterats, reforçant la memòria històrica de la nostra societat.

L’Arxiu Històric del COAC presenta l’exposició itinerant "Arquitectures desaparegudes", que mostra un conjunt d’obres situades en diferents punts del territori i que actualment ja no es poden visitar, o bé per la seva desaparició o bé perquè han sofert una transformació considerable.

En aquesta exposició veurem edificis molt transformats, com la casa Bau de Tortosa i el sanatori de la Savinosa a Tarragona, o desapareguts, com la Sala Athenea de Girona o la Casa Gibert de Barcelona. Tot plegat forma part del fons de l’Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes, repartit per totes les seves diverses seus, i és un exemple del ric patrimoni documental que custodia la nostra institució. 

Des del mes de desembre del 2016 fins al febrer del 2017, l'exposició es va poder veure a la Demarcació de l'Ebre. Ara, i fins al 21 d'abril, es pot visitar a la Delegació d'Osona.

Posteriorment, està previst que la mostra itineri a la Delegació de l'Alt Empordà, la Delegació del Vallès, la Demarcació de Tarragona i, a finals d'any, a la Delegació del Bages-Berguedà.

Visualitza aquí el vídeo emès al Tria33 de TV3.


23/03/2017
Tornar