RCR Arquitectes porta el seu univers arquitectònic a la Biennal de Venècia

Imatge: 
Pavelló català a la Biennal de Venècia © Institut Ramon Llull
L’univers més íntim d’RCR Arquitectes es podrà veure en els Eventi Collateralli de la 16a Mostra Internacional d’Arquitectura de la Biennal de Venècia, del 26 de maig al 25 de novembre de 2018. Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, de la mà de l’Institut Ramon Llull i amb la col·laboració estratègica del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, porten fins a Venècia les seves reflexions sobre l’arquitectura, només un any després de guanyar el prestigiós Premi Pritzker.

‘RCR. Somni i natura’ vol traslladar el visitant al món dels somnis, concretament al somni arquitectònic dels RCR: La Vila, l’espai d’investigació sobre la relació entre la humanitat i l’arquitectura que els arquitectes olotins tenen a la Vall de Bianya.

La voluntat del muntatge és que el visitant recorri l’espai com si estigués en un somni. Primer passeja per ‘El Llindar’, un espai desmaterialitzat i dinàmic, sense plànols ni maquetes, i que repassa la trajectòria arquitectònica d’RCR Arquitectes. Passada aquesta fase, el visitant ja es pot endinsar en ‘El Somni’, l’espai que trasllada a La Vila i que, amb materials i referències diverses, relata el seu somni i projecte de vida particular. La concepció filosòfica de l’espai expositiu de la Biennal de Venècia es defineix com una ‘geografia dels somnis’, ja que tot l’entorn està envoltat de lupes que distorsionen la realitat per propiciar la reflexió i experimentació del visitant.

‘New Formats: Dream and Nature’
El programa paral·lel ‘New Formats: Dream and Nature’ ha acompanyat la proposta catalana per a la Biennal de Venècia aquest 2018. D’una banda, s’ha dut a terme un cicle de conferències sobre comunicació, art i arquitectura amb diverses visions sobre l’univers d’RCR i les dues últimes sessions, que s’han fet des de Venècia, s’han pogut seguir per streaming des de la seu del COAC.

D’altra banda, s’ha desenvolupat un programa d’universitats en el qual participen vuit escoles de tot Catalunya que han enviat propostes en resposta a la pregunta plantejada pels comissaris: “Què aprenem de la natura?”. S’han seleccionat cinc propostes de cada escola participant que es podran veure en una pantalla de l’exposició.
24/05/2018
Tornar