Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

No t'ho perdis! Setembre 2017

La primera Agenda d'Arquitectura del curs ens proposa una sèrie d’exposicions disseminades pel territori per tal d’aprofitar el bon temps dels últims dies d'estiu, tot i fent sortides més àmplies i amb més context que el del propi acte proposat.

La primera d’elles ens trasllada a Roda de Ter, on el proper 29 de setembre a les sis de la tarda es fa una visita guiada a la fàbrica La Blava, un bon exemple del patrimoni industrial tèxtil de la conca del Ter: fàbriques de maó vist amb interiors diàfans blancs d’estructura metàl·lica, grans llums, finestrals de bona mida. La visita s’acaba amb un sopar al mateix complex.

Barcelona també està representada en aquest "No t’ho perdis" amb tres exposicions. La primera d’elles ens porta al CCCB, on encara és possible gaudir de l’exposició "Björk Digital", gairebé enterament recolzada en l’ús de la realitat virtual. "Björk Digital" ens proposa un recorregut narrat amb un tempo gairebé cinematogràfic que ens endinsa en el complex univers d’aquesta artista.

A la plaça de les Glòries podem visitar fins a finals d’octubre l’exposició "El millor disseny de l’any", on s’exposen les propostes guanyadores dels premis organitzats pel FAD, no només d’arquitectura sinó també els premis Laus, Habitàcola i Arts-FAD: una bona oportunitat per prendre el pols creatiu del país.

Finalment se celebren al Palau Robert els 25 anys de Monumenta en una exposició que recull els esforços per preservar el patrimoni del país. Des d’aquest mes, el recull de premsa del COAC dedica al patrimoni una secció fixa.

Per visitar una exposició monogràfica sobre arquitectura podem traslladar-nos a Reus on s’exposaran fins a finals d’octubre les obres seleccionades a la Biennal Alejandro de la Sota de les comarques de Tarragona.

Si abandonem l’arquitectura per centrar-nos en el panorama artístic que l’anima, acompanya i contextualitza, trobem dues interessants exposicions a comarques. La primera d’elles ens porta a Olot, on l’Institut de Cultura exposa els guixos de l’escultor local Josep Clarà: obres en cru, esbossos, peces prèvies al treball definitiu en pedra o bronze que les havia de fixar als seus espais d’exposició.

A l’Urgell, a la vil·la d’Agramunt, s’exposa a l’Espai Guinovart (l’antic mercat de la ciutat reconvertit en un interessant centre d’art dedicat a l’obra d’aquest pintor) una exposició sobre cossos, nus, pintures i esbossos de diverses èpoques de l’autor dedicades al cos humà. Anar a veure aquesta mostra és una bona excusa per gaudir de l’exposició permanent i deturar-se a visitar l’església d'Agramunt, una de les més intenses de tot el territori català.

Trobareu més propostes per a aquesta tardor a l’apartat Agenda d’Arquitectura del web del COAC.

Bona entrada de curs!
5/09/2017
Tornar