Fotografies del Fons Català-Roca, exposades a Galícia

Imatge: 
© Fons Fotogràfic F. Català-Roca. Arxiu Històric COAC
Avui 9 de maig s'inaugura a Santiago de Compostela l'exposició "Turisme i Fotografia. Català-Roca a Galícia (1956-1976)", produïda a partir del Fons Fotogràfic F. Català-Roca dipositat a l'Arxiu Històric del COAC.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 7 d'octubre a l'Auditori de Galícia, recupera imatges captades pel fotògraf per encàrrec de la Direcció General de Turisme de la comunitat gallega. Al llarg de dues dècades, Francesc Català-Roca va documentar la realitat social i el context socio-polític de finals del franquisme, època en què el turisme va anar adquirint importància a Espanya.

La mostra està formada per 116 instantànies (110 en blanc i negre i 6 en color), seleccionades entre les més de 1.000 que el fotògraf va realizar en més d'una trentena de ciutats i viles. Coincidint amb el vintè aniversari de la mort de Català-Roca, l'exposició és el resultat del treball de recerca realitzat per l'artista i editor Anxo Rabuñal a partir del fons dipositat a l'Arxiu del Col·legi d’Arquitectes.

L'exposició ha estat coproduida pel Concello de Santiago, l'Auditorio de Galicia, el Concello de A Coruña i el Kiosko Alfonso. L'entrada és gratuïta i l'horari de visita de l'Auditori de Galícia (Av. Burgo das Nacións s/n, Santiago de Compostela) és de 10 a 14 h i de 16 a 19 h de dilluns a diumenge.

Reportatge sobre l'exposició al programa 'ZigZag' de la Televisió de Galícia (minut 27'36" - 31'24")

9/05/2018
Tornar