Exposició al Japó sobre els miracles artístics de Barcelona

L’Arxiu Històric participa en una exposició al Japó sobre els miracles artístics de Barcelona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’Arxiu Històric del COAC torna a internacionalitzar-se. Una quinzena de documents dels seus fons han viatjat fins al Japó per formar part de l’exposició ‘Barcelona. La ciutat dels miracles artístics’, organitzada pel MNAC, i que repassa les diverses etapes de l’art modern català des del Modernisme fins a les Avantguardes.

Des d’una litografia del Pla Cerdà fins a una maqueta original de Jujol de la font monumental per a l’Exposició Universal de 1929, un total de 14 documents de l’Arxiu Històric han estat prestats per a aquesta exposició.

A la mostra, que es pot veure a la ciutat de Nagasaki del 10 d’abril al 9 de juny, també s’hi trobaran un plànol amb la disposició dels pavellons de l’Exposició Universal de 1888, dos llibres japonesos comprats per Domènech i Montaner i que van influenciar-lo enormement en la decoració de la reforma de la Fonda España, 4 exemplars de la revista GATEPAC ‘AC’ o 5 documents amb activitats del grup artístic ADLAN.

La documentació cedida per l’Arxiu Històric del COAC permet fer una pinzellada a treballs arquitectònics i urbanístics molt vinculats a l’art i la societat catalana dels segles XIX i XX.

L’Arxiu Històric, a l’alçada de prestadors de primer nivell
A l’exposició, organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), juntament amb el Nagasaki Prefectural Art Museum i el diari ‘The Kobe Shimbun’, s’hi poden veure un total de 120 obres entre dibuixos, escultures, pintures i fotografies d’artistes destacats com Gaudí, Santiago Rusiñol, Isidre Nonell, Pablo Gargallo o Joaquim Torres García i cedides per prestadors de primer nivell com el MNAC, la Fundació Miró o la Pedrera, als quals s’ha sumat l’Arxiu Històric del COAC.

La mostra s’estarà a Nagasaki fins al 9 de juny i després viatjarà a altres ciutats del Japó com Himeji el 29 de juny i Sapporo el 14 de setembre.  

11/04/2019
Tornar