Conferència ‘Arquitectura social, cooperació i revolta’

Imatge: 
© Ajuntament de Manresa
El divendres 29 de novembre a les 19 h tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino de Manresa la conferència "Arquitectura social, cooperació i revolta", a càrrec de l’arquitecta i urbanista Itziar González Virós.

“Al llarg dels temps, la creació dels pobles i ciutats ha estat el resultat de la cooperació de diversos agents en el temps i en l’espai. Ens cal tornar a ser-ne conscients per no fer de les disciplines constructives, creatives i vitals de l’arquitectura i l’urbanisme instruments per a la repressió o sotmetiment dels territoris i de la gent als poders socioeconòmics actuals.”


Aquesta sessió clou el cicle COSMÒGRAF, que vol reflexionar sobre la dissidència i la insubmissió, també sobre els drets individuals i col·lectius, i especialment sobre el concepte de desobediència pacífica. Per què desobeïm i per què no desobeïm? Què ens fa ser tan obedients?

La visió dels dissidents transforma? Quan i per què la societat adopta les idees dissidents? En aquest cicle es vol buscar respostes a aquestes i moltes altres qüestions.

El cicle està coordinat per l’Ajuntament de Manresa i aquesta jornada està organitzada conjuntament pel Cercle Artístic de Manresa i el COAC.

Versió per a imprimirPDF version