Portada del llibre Childre'ns children de S.D. Peech

Conferència “Sibyl Moholy-Nagy. Una vida de passions. Un home – dues dones”, a càrrec de l’arquitecta Zaida Muxí

Imatge: 
© Children's children. S.D.Peech

Amb motiu del Dia de la Dona, i en el marc de l’exposició del cicle "L’Àlbum de l’Arquitecte: László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames", el dijous 18 de març (19 hores) s’ha programat, a través del canal de Youtube de la Demarcació de Girona del COAC, la conferència “Sibyl Moholy-Nagy. Una vida de passions. Un home – dues dones”, a càrrec de larquitecta Zaida Muxí, que ens endinsarà en la vida i obra de l’arquitecta i historiadora de l’art, fent-nos, també, una pinzellada de la primera dona de Moholy-Nagy: Lucia Schulz, una destacada fotògrafa de l’època. 

La no pertinença als nuclis de poder ni als corrents principals de l'arquitectura o de l'urbanisme ha restat visibilitat a les aportacions de les dones, encara que també ha permès que algunes s'expressessin més lliurement. Entre elles se situa, sens dubte, Sibyl Moholy-Nagy (1903–1971) que es va atrevir a tenir una visió pròpia, recuperant el saber "normal" popular a través de l'arquitectura vernacla, o com més tard es reconeixeria, sense arquitectes; va escriure una història il·lustrada del medi ambient urbà i crítiques punyents des de diaris i revistes. 

Zaida Muxí
És especialista en urbanisme, arquitectura i gènere. En la qüestió de gènere, entre altres temes, impulsa una reescriptura de la història de l’arquitectura i l’urbanisme a partir de les aportacions realitzades per dones que han sigut silenciades. Una d’elles és la figura de Sibyl Moholy – Nagy, de la qual va escriure un article l’any 2018 al blog de la Fundació Arquia: “No tenemos referentes. No ha habido mujeres en arquitectura”.

ENTRA A LA CONFERÈNCIA

Amb la col·laboració
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

Versió per a imprimirPDF version