Premis AJAC XII

Exposició dels Premis AJAC XII

Imatge: 
© AJAC
Enguany s'ha celebrat la dotzena edició dels Premis AJAC, convocats per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC). Coincidint amb la publicació dels projectes guanyadors, el passat 15 d’octubre es va inaugurar l’exposició dels Premis a l’Escola d’Arquitectura de La Salle - URL, on es podrà visitar fins al 29 de gener. Posteriorment, la mostra itinerarà per les diferents seus del COAC i altres punts del territori català.

L’exposició està dissenyada i produïda per les guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos Premis: Aida Adcock Colas i Ingrid Bru Masip. "Estructures domestiques(ticables)" dona nom al disseny de l’exposició. Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar, sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges.

Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores d’aquests guardons. El sistema permet aconseguir diferents posicions de l’escala i panells en funció de l’espai per a la seva itinerància. També es va tenir en compte l’estalvi de producció d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

Premis AJAC
Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya es celebren biennalment des de 1996, alternant la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’Agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on cada un dels premiats té l’oportunitat d’exposar la seva feina davant del públic assistent.

Els Premis recullen 11 categories diferents i enguany s’hi han presentat 200 propostes. Consulta aquí els equips i projectes premiades d’aquesta edició.

La convocatòria dels Premis AJAC compta amb la col·laboració de l'Agrupació d'Arquitectura i Sosteniblitat (AuS).
Versió per a imprimirPDF version