Sant Andreu

Festa d'Arquitectura de Sant Andreu: Un habitatge per a tothom

Imatge: 
© Foto: José Hevia
Al barri de Sant Andreu hi trobem una de les icones de l'Arquitectura Moderna a Barcelona: la Casa Bloc. Va ser el primer edifici a Catalunya d’habitatge social en alçada, i es va dissenyar per proveir d’habitatge de lloguer social digne als obrers de les indústries tèxtils de Sant Andreu.

Malauradament, aquest edifici del GATCPAC no gaudeix del reconeixement ni la visibilitat que es mereix. És per això que el Grup d'Arquitectes de Sant Andreu l’ha triat com a protagonista de la Festa d'Arquitectura del districte.
 
Imagina l’habitatge del futur
La Casa Bloc és un exemple a seguir, tot i ser un edifici dels anys 30. Avui dia, més que mai, el model d’habitatge que hi trobem és un referent que reuneix totes les característiques que es prioritzen en l’habitatge, com la importància d’espais lliures i verds, zones comunitàries i relació veïnal, flexibilitat, ventilació creuada i sol directe a totes les cases.

Aquests dies de confinament, hem hagut d’adaptar les nostres cases i transformar-les per fer-hi activitats que no hi fem normalment, com treballar, fer gimnàstica, ballar, córrer... I tu, quins són els espais que més has gaudit durant aquests dies? Quins espais has trobat a faltar?

Fes un dibuix de com t'imagines l'habitatge del futur, i envia'l a femarquitectura@coac.net. Més endavant, el dia de la festa presencial, farem un recull d'imatges i les exposarem!

Per a més informació sobre la Festa d'Arquitectura de Sant Andreu i sobre la Casa Bloc, clica aquí.

Setmana d'Arquitectura
La Setmana d’Arquitectura 2020, que es durà a terme del 7 al 17 de maig, és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Construmat i ArquinFAD. Enguany, davant la situació d’excepcionalitat que ens ha tocat viure, totes les activitats de la Setmana d’Arquitectura s'han transformat i es duran a terme de manera online. Participa-hi des de casa!
Versió per a imprimirPDF version