Joan Margarit

Joan Margarit guanya el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana

Imatge: 
© Joan Margarit al COAC el passat mes de desembre

El 7 de maig es va fer públic el 28è Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, atorgat enguany a Joan Margarit. L'arquitecte català suma així un altre reconeixement internacional a la seva extensa i guardonada trajectòria.

El guardó, convocat per Patrimoni Nacional i la Universitat de Salamanca, ha premiat en gairebé tres dècades autors espanyols com Antonio Gamoneda, Ángel González i José Manuel Caballero Bonald. Margarit és el segon poeta català distingit amb el Reina Sofia, 19 anys després de Pere Gimferrer.

El filòleg Víctor García de la Concha, membre del jurat del premi, va definir Margarit com "algú que exerceix la poesia com a instrument moral i de pensament". Així mateix, va destacar l'"exactitud", la "claredat expressiva" i el "bilingüisme" com a trets principals de la seva obra.

Entre els llibres de l'autor nascut a Sanaüja el 1938 destaquen "Els motius del llop" (1993), "Càlcul d'estructures" (2006) i el volum de memòries "Per tenir casa cal guanyar la guerra" (2018). El proper mes de novembre se celebrarà l'acte de lliurament del premi, que anirà acompanyat d'una antologia.

El passat mes de novembre, el COAC va celebrar un acte amb Joan Margarit: "Poesia i Arquitectura, un únic camí". Pots recuperar el vídeo de l'acte aquí.

8/05/2019
Tornar