mapa sabadell

Jornada online: Pla director de l’espai obert urbà de Sabadell. Una aportació al model de ciutat

Imatge: 
© Josep Torras, Tomás de Castro i Rosa Folch

Seguint el cicle de xerrades “TROBADES AMB...”, el dijous  23 de setembre a les 19 h tindrà lloc la conferència online “PLA DIRECTOR DE L’ESPAI OBERT URBÀ DE SABADELL UNA APORTACIÓ AL MODEL DE CIUTAT”, a càrrec dels arquitectes Josep Torras, Tomás de Castro i Rosa Folch.

Aquest treball, redactat el 2018, respon a la necessitat d’actualitzar el model del Planejament General que el pas del temps i les múltiples modificacions realitzades havien desvirtuat. Es tractava d’analitzar i proposar en conseqüència la connectivitat de l’espai públic de la ciutat. I concretament de l’espai obert: com establir la connectivitat entre els parcs, les places, les rambles, els passeigs i els centres d’activitat. I també amb l’espai obert del sòl no urbanitzable. No cal dir que d’aquesta reflexió han sorgit nous espais, noves oportunitats i una nova estructura de ciutat.

En definitiva, el treball ha estat una nova lectura sobre el model global de ciutat i una nova guia per al desenvolupament del planejament i dels projectes d’urbanització, per tal d’integrar-los a l’espai comú de Sabadell i del territori més immediat.

Val a dir que el treball ha estat útil per als temps de pandèmia que vivim, on la ciutadania ha fet seus, més que mai, els parcs i els espais públics de les nostres ciutats.

Aquest treball va ser guardonat amb el  Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà, dins de la convocatòria de la 8a Mostra d’Arquitectura Catalana del Vallès.

- Documentació del pla des de la pàgina de la Diputació

-  Exemple d’aplicació de les reflexions del Pla director: Modificació del Pla general d'ordenació del balcó del Ripoll, a l'entorn del carrer Covadonga i la plaça Clara Campoamor (MPG-120)

- video de la sessió 

 

Versió per a imprimirPDF version