El mes de maig arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

El mes de maig arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest mes arriba carregadíssim de grans esdeveniments i exposicions que el converteixen en el més actiu i intens del que portem d'any. Comencem!

El COAC ha inaugurat una exposició dedicada al polígon de Montbau, l’exemple més reeixit de tots els que tenim a Barcelona. La mostra és un veritable dispendi de material excepcional: fotografies d’època d’enorme qualitat, moltes d’elles signades per Oriol Maspons, i tots els plànols necessaris per entendre el projecte en el seu conjunt, des de l’espai públic als equipaments passant pel gruix de la construcció: alguns dels millors habitatges moderns de Barcelona. Un luxe que tindrà una programació paral·lela d’actes i visites que tenim llistada a l’Agenda. Estigueu atents! L’exposició es podrà visitar lliurement a la seu central del COAC fins a principis de juliol. 

Segon, del 6 al 16 de maig celebrem la Setmana de l’Arquitectura. Enguany es descentralitza i es distribueix pels districtes de Barcelona. Cada un d’ells tindrà la seva pròpia festa i cada festa tindrà un tema diferent, des de la recuperació d’espais públics a l’obertura d’edificis que no solen ser visitables. La festa es realitzarà en un format mixt presencial i virtual, que permet que hi hagi actes organitzats a Chicago. També hi haurà actes centrals a llocs com el Roca Barcelona Gallery o el Pavelló Mies van der Rohe. Tots els actes estan penjats de l’Agenda d’Arquitectura i al web de l’Ajuntament de Barcelona. Busqueu el que més us interessa i apunteu-vos-hi!

Tercer: fa 21 anys de la mort d’Enric Miralles, però és enguany quan es commemoren els 20 anys de la seva mort, i es fa amb diverses exposicions: al Tinell, que exhibeix les maquetes; a la Fundació, on es mostren les obres pòstumes; al Santa Mònica, on s’exhibeixen els collages… En resum: tota la seva obra, en retrospectiva, més l’obra posterior usada com a reflexió sobre la seva obra. A l’Agenda trobareu tant els llocs exactes com els actes paral·lels. 

Addicionalment, fins al 9 de maig es pot visitar a la Fundació ICO de Madrid la retrospectiva de Carme Pinós, que contempla alguns dels projectes inicials que van fer conjuntament. 

De l’11 al 16 de maig se celebrarà també la primera edició del BARQ, el Festival de Cinema d’Arquitectura de Barcelona. Organitzat per Nihao Films, amb la col·laboració del COAC, ArquinFAD i la Fundació Mies van der Rohe, es tracta del primer certamen internacional de cinema sobre arquitectura de l'estat. El festival inclou una àmplia programació amb pel·lícules de tot el món i diverses activitats paral·leles. Consulta el programa al web del festival!

Aquest mes segueixen les CulturTalks de La Salle, amb tres noves entregues de luxe: Izaskun Chinchilla, el 12; Xavier Monteys, el 19; i un fi de festa amb Josep Lluís Mateo, el 26. Tota una oportunitat, que es complementarà, en el camp de les conferències, amb una que brindarà Alejandro Zaera a la Demarcació de Tarragona del COAC el dia 27. Totes es podran seguir per streaming. 

Per últim, recordar-vos un taller familiar associat a l’exposició de MART del CCCB, que se celebrarà el 15 i el 23 i permetrà dissenyar nous éssers vius a partir de l’stop-motion i les tècniques digitals. 

Trobareu tota la informació sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora

 

30/04/2021
Tornar