Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
No t'ho perdis!

El mes de febrer, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest segon #Nothoperdis de l’any segueix combinant actes presencials i online, que es podran seguir des de casa per mantenir l’activitat cultural en aquests temps de semiconfinament. Comencem: 

Anem a Banyoles, on la Demarcació de Girona del COAC col·labora en l’organització del cicle de l’Ateneu “Cinc cèntims de creació”, que aquest any està dedicat a l’arquitectura. Quatre arquitectes banyolins seran recordats des de la triple vessant de la seva vida personal, la seva obra i la seva vocació de servei públic. El cicle ha arrencat el dia 2 recordant Francesc Figueras, i el dia 9 homenatjarà Jordi Masgrau: arquitectura de proximitat. 

No lluny de Banyoles, a Figueres, es pot seguir veient l’exposició que Joan Falgueras ha muntat sobre la reconstrucció de l’església de Sant Pere. La mostra, molt ben documentada, es podrà veure tot el mes de febrer a la sala d’exposicions de la Delegació del COAC. 

Anant a Barcelona, la Virreina Centre de la Imatge exposa les fotografies de Manolo Laguillo, un dels fotògrafs de referència que ha documentat algunes de les millors arquitectures del país, faceta que combina amb un gran ull per la fotografia urbana. L’exposició es podrà visitar fins al 14 de febrer. 

El Museu d'Arqueologia de Catalunya fa una d’aquestes exposicions d’especial interès: “Art Primer. Artistes de la prehistòria”, nominada als Global Fine Art Awards. L’exposició, de més de 800m2, colonitza el museu de mostres d’art primitiu indestriable del seu substrat i, per tant, susceptible de moltes reflexions creuades sobre arquitectura. 

Finalment, pel cap de setmana de Santa Eulàlia (12 i 13 de febrer) diverses entitats barcelonines fan jornades de portes obertes: MACBA, MNAC, la Fundació Mies van der Rohe, el Born Centre Cultural, la Fundació Miró… És una bona oportunitat per conèixer aquests espais de primera mà. 

Pel que fa als actes online, el dijous 4 es presenta el darrer número de Quaderns. Dirigit per Núria Casais i Ferran Grau, aquest número és un monogràfic sobre la pell, sobre la cosmètica. Sobre allò que representa la darrera capa visible d’un edifici o d’un espai. 

El 18 de febrer a les 10 del matí la Demarcació de Girona i JUNG proposen una sessió online sobre la història dels colors i la seva relació amb l’arquitectura. La sessió és gratuïta prèvia inscripció. 

Per últim, avisar-vos de dos cicles de conferències molt interessants: l’IAAC engega les Spring Lectures el dia 9 amb una xerrada de Wendy Teo sobre el comissariat d’arquitectura. El mateix febrer tindrem a Anupama Kundoo, i el mes de març hi haurà quatre conferències més que anirem penjant oportunament a l’Agenda. Estigueu atents a les dates. 

Al dia següent, 10 de febrer, tindrà lloc la propera sessió del cicle Foros de la UIC Barcelona School of Architecture, amb una conferència de l’economista Santiago Niño-Becerra. El dia 24 parlarà Hans Ibelings. El tema d’aquest cicle són les profundes transformacions socials que es derivaran de la Covid i del moment en què vivim. S’aniran penjant les següents sessions. 

Trobareu tota la informació sobre aquests actes i molts d'altres a l’Agenda d’Arquitectura del COAC. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora. 

2/02/2021
Tornar