No t'ho perdis

Arriba el "No t'ho perdis!" del mes de juny. L'Agenda d'Arquitectura es desconfina

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El #Nothoperdis d’aquest mes de juny es va desconfinant lentament, proposant-nos un esquema d’actes que ve per quedar-se: una combinació de conferències i esdeveniments virtuals amb d’altres que, per fi, ens permetran sortir de casa i relacionar-nos en petit format. Comencem: 

Primer, Foto Colectania ha reobert el seu espai expositiu recuperant la mostra de de l'icònic fotògraf japonès Daido Moriyama, amb unes potents fotografies en blanc i negre imprescindibles.

Segon, un homenatge a l’arquitectura des del vuitè art, el còmic, a través de dues jornades online el 15 i 16 de juny sobre els mobles, l’arquitectura i el còmic, un art ideal per representar i portar a la vida alguns dels dissenys més agosarats mai sortits d’un llapis. 

Tercer, una exposició a la Galeria Barnadas de Bea Sarrias, artista emergent, alumna d’Antonio López, que ha escollit l’arquitectura en diverses sèries com a mitjà d’expressió dels seus espais, sempre captats amb unes qualitats de llum molt interessants. El catàleg està disponible online. 

… I comencem amb les conferències online. El CaixaForum manté la seva activititat amb el cicle Dalí i Tusquets: disseny paranoicocrític, on, amb la participació de Juli Capella, es repassa la col·laboració entre aquests dos artistes. 

Després d’experiències de tercers molt exitoses, l’Escola Sert proposa el seu propi cicle de conferències online, Maneres d’habitar, amb tres cites aquest mes de juny sobre maneres diverses d’entendre aquest fet fonamental de l’arquitectura. 

Una conferència: el MUHBA ens proposa un recorregut pels espais de postguerra centrat en l'obertura de l’Avinguda de la Catedral, que es va allargar gairebé fins als anys seixanta. La xerrada corre a càrrec de la investigadora Rana Alhussin. 

I, per últim, recuperem una darrera activitat de Foto Colectania: una trobada per Instagram Live entre Manolo Laguillo i Pepe Font de Mora repassant les experiències del primer, un dels fotògrafs imprescindibles de casa nostra amb una llarga experiència amb l’arquitectura. 

Trobareu moltes altres propostes presencials i online a l'Agenda d'Arquitectura!


El #Nothoperdis, al Perspectiva de Catalunya Ràdio:
"Sortint del confinament amb Bea Sarrias i la reobertura del pavelló Mies van der Rohe"

3/06/2020
Tornar