Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

No t'ho perdis! Març 2018

Engeguem el mes de març amb un #Nothoperdis on procurarem recomanar-vos tot allò que heu de visitar per fer net abans de les noves exposicions de primavera.

Començarem per desplaçar-nos a Can Trincheria, la seu de l’Institut de Cultura d’Olot, on Clara Nubiola exposa 350 dibuixos sota un títol que no necessita descripció: “He caminat tots els carrers d’Olot”. Afanyeu-vos perquè la mostra finalitza el 7 de març.

La nostra segona recomanació ens porta a Terrassa, on el dia 10 el MNACTEC es mostra a si mateix a través d’una passejada per les cobertes del museu, allotjat al Vapor Aymerich, Amat i Jover, obra major de Lluís Moncunill. Les cobertes són un dent de serra realitzat enterament amb ceràmica suportada sobre pilars de fosa.

La tercera recomanació l'organitza la mateixa entitat que l’anterior: el 17 de març el MNACTEC estrena seu a la Colònia Sedó d’Esparreguera, una bellíssima mostra de patrimoni industrial tèxtil català (organitzat en colònies ubicades majorment a les lleres del Ter i el Llobregat) conservada d’una manera bastant íntegra. Els esdeveniments lligats a l’obertura s’allargaran fins al 21 d’abril.

Seguidament us recomanem tres exposicions basades en la mateixa persona: l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. La primera es pot veure al Museu d’Història de Catalunya. Sota el títol “Arquitecte de Catalunya” es glossa la seva figura: el polític, l’arquitecte, la persona. Es podrà visitar fins al 15 d’abril.

La segona exposició es realitza al Museu de Mataró, la seva ciutat d’origen, presa (juntament amb Argentona) com a punt d’arribada i de partida per una mostra que destaca el caràcter transversal de la seva trajectòria amb un èmfasi especial en el seu rol d’historiador de l’art. Aquesta exposició ha comptat amb material cedit per l’Arxiu Històric del COAC. Es podrà visitar fins a l’1 d’abril.

La tercera exposició se centra en una sola obra feta en col·laboració amb l’arquitecte Rafael Masó: els Banys Àrabs de Girona. L’exposició es realitza a la Fundació Rafael Masó i és tota una invitació per a descobrir aquestes arquitectures en viu. Es podrà visitar fins al 31 de març.

Seguim: el MNAC exposa fins al 20 de maig una exposició sobre William Morris i el moviment Arts & Crafts, imprescindible tant per a entendre’l com per a relacionar-lo amb moltes coses que estan passan a la nostra arquitectura.

Per últim, us recordem que la seu del COAC exposa fins al 7 d’abril una exposició sobre Lluís Clotet i Òscar Tusquets, comissariada i dissenyada per ells mateixos, imprescindible per recordar el millor de la seva trajectòria comú.

Trobareu més informació sobre aquestes i altres activitats al butlletí gratuït de l’Agenda d’Arquitectura del COAC.28/02/2018
Tornar