Celebrem la tercera edició de la Setmana d'Arquitectura

Celebrem la tercera edició de la Setmana d'Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb BB Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2019, una iniciativa compartida que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 9 al 19 de maig.

Recupereu la presentació de la Setmana d'Arquitectura:Durant aquests dies, Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinaries i territorials. En el centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura Bauhaus, l’edició d’enguany posarà èmfasi en el llegat dels diferents moviments arquitectònics de principis del segle XX, per estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i debat.

Sens dubte, Barcelona té en la seva arquitectura un patrimoni d'indubtable valor. L'arquitectura és la base de l'espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana d’Arquitectura vol servir per a reforçar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania.

Arquitectura a les Aules
El Col·legi d'Arquitectes vol apropar l’arquitectura a l’educació. Per això, durant la Setmana d'Arquitectura i en el marc del programa ArquiEscola, està previst portar l'arquitectura a més de cinquanta centres educatius amb xerrades i tallers conduïts per arquitectes dins l’horari lectiu. Els alumnes podran observar, pensar i fer seguint el fil de l'arquitectura del nostre entorn més immediat. Així, l'arquitectura arribarà a 4.000 joves de la mà de més de 80 arquitectes. 

Alguns d'aquests arquitectes formen part d'estudis d'arquitectura de renom, com Batlle i Roig, Carme Pinós i Josep Llinàs. També docents, com el catedràtic de l'ETSAB Xavier Monteys. Cal destacar la participació d'una arquitecta refugiada de Veneçuela. Aquesta participació forma part de la col·laboració dels col·legis professionals amb “BCN Ciutat Refugi” per facilitar la inserció laboral dels refugiats i immigrants.

L’objectiu és aportar als infants una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen, ens emocionen, fomenten relacions, generen dinàmiques d’inclusió i són una expressió de la civilització i la cultura del nostre temps. 

També hi haurà tallers, sessions de realitat virtual, l'activitat familiar ‘Un arbre-un lloc-una ciutat’, l'exposició ‘Lina Bo Bardi a Bahia’, presentació de tres llibres d'arquitectura, conferències.... 

Festa d’Arquitectura
La Setmana d’Arquitectura 2019 arriba al seu punt àlgid amb la Festa d'Arquitectura. L'acte principal serà la Gran Plantada d'Arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge, una gran plantació d'arbres autòctons al parc de Collserola, just als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L'activitat és pública i està oberta a tothom que vulgui participar-hi. La plantada s'acompanyarà de diversos tallers relacionats amb l'arquitectura i la natura, que es duran a terme de forma paral·lela als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu. Hi haurà tallers d'experimentació amb aquarel·les, de construcció d'estructures grans en tres dimensions, art urbà, construcció de bancs amb terra comprimida...

Consulta informació més detallada dels diferents actes aquí.

50è aniversari de l'Arxiu del COAC
Enguany, l'Arxiu Històric del COAC commemora els seus 50 anys de vida. Per això, les imatges utilitzades des del Col·legi per difondre els actes de la Setmana d'Arquitectura provenen de l'Arxiu, que compta amb més de 2.000.000 de documents i que s'ha convertit en un referent a Catalunya i arreu d’Europa.
29/04/2019
Tornar