Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Arxiu Joan Vila-Masana

VI Jornades de Patrimoni. Patrimoni Ferroviari al Bages

La sala d’actes de la Casa Lluvià acull, els dies 26 i 27 de gener, les VI Jornades de Patrimoni del Bages, enguany centrades en el Patrimoni Ferroviari.

Des de la inauguració el 1859 de la primera línia ferroviària de Barcelona a Manresa, la construcció del ferrocarril econòmic de Manresa a Berga i la línia d’explotació industrial de Manresa a Súria, el tren i tota la infraestructura que comporta han modificat el paisatge i l’activitat econòmica de la comarca. Les jornades pretenen posar en valor aquest patrimoni –una bona part del qual malauradament fa anys que s’ha perdut- i analitzar els seus possibles usos socials, culturals, lúdics o econòmics.

PROGRAMA

Divendres, 26 de gener, a dos quarts de vuit del vespre
Conferència:
La formació i el desenvolupament de la xarxa ferroviària catalana, per Pere Pascual Domènech, historiador. 

Dissabte,  27 de gener, a dos quarts de deu del matí
Jornada de treball
Ponències:

La recuperació del patrimoni de l’antic cremallera de Montserrat, per David Blasco Planesas, Amics del Cremallera de Montserrat.

El paisatge ferroviari al Bages al segle XXI. Descoberta, reivindicació i posada en valor patrimonial, per Jaume Perarnau Llorens, historiador.

Projecció comentada d’imatges de la xarxa ferroviària del Bages, a càrrec de membres de l’ASVICAF.

Les jornades es complementen amb una visita guiada el dissabte , 3 de febrer. Es tracta d'un recorregut comentat, amb el títol “De l’estació del Nord a Manresa-Alta”.
Lloc de trobada: Estació de la Renfe de Manresa, a les deu del matí.

Totes les activitats són d’accés lliure i gratuïtes. Es recomana fer inscripció prèvia a: cebages@cebages.org o manresasecretaria@coac.cat

Organitza el Centre d’Estudis del Bages amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages, el Museu Comarcal de Manresa, El Parc de la Sèquia de la Fundació Aigües de Manresa i la Delegació del Bages-Berguedà del COAC.

Versió per a imprimirPDF version