Visita d'obra guiada: Pisos Jardí - Habitat Natura

Imatge: 
© BAILORULL
La Delegació del Vallès organitza el proper dimarts 18 de desembre, a les 11.00 h, una visita d'obra al projecte d'habitatges Pisos Jardí - Habitat Natura. Ens acompanyaran els directors de l'obra, del despatx BAILORULL.

El projecte es troba situat a la vessant nord de la muntanya de Collserola, a la zona de desenvolupament residencial de Can Mates de la vil·la de Sant Cugat, un entorn que gaudeix d’unes condicions mediambientals excepcionals. 

El projecte es planteja des de la idea de proposar uns pisos amb uns espais de transició -balcons, terrasses i galeries- capaços de dotar els usuaris de llocs intermedis entre l'interior i l'exterior de l'habitatge. L'edifici es desenvolupa com un volum esglaonat compacte que s'adapta a la topografia del carrer i respon al context seguint l'orientació solar. A la façana Sud-Oest que dóna a carrer, s'han dissenyat unes galeries que funcionen com a coixins climàtics que milloren el comportament energètic de l'edifici alhora que proporcionen uns espais habitables de transició de temperatura controlada. Aquests espais climàtics -galeries- s'han construït mitjançant el disseny d'unes peces de formigó prefabricat que incorporen unes persianes orientables que permeten el control solar i tèrmic de l'edifici. A la façana Nord-Est, que mira l'interior de l'illa, s'ha dissenyat uns balcons d'amplada variable, entre 1,80 a 2,50 m, que doten als habitatges d'uns espais exteriors -terrasses- que, gràcies a les seves dimensions generoses, permeten a tots als seus usuaris desenvolupar activats a l'aire lliure.

Aquest és un projecte modern que confia en l'arquitectura abstracta per construir espais saludables, però alhora és també un projecte que reinterpreta les condicions, materials i dimensions espacials de l'arquitectura tradicional per proposar uns habitatges capaços de respondre eficaç i de forma sostenible als usos contemporanis.

Si voleu assistir, escriviu un correu a valles@coac.cat
Versió per a imprimirPDF version