Visita la seu del COAC pel 48h Open House Barcelona

Visita la seu del COAC pel 48h Open House Barcelona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El cap de setmana del 26 i 27 d'octubre torna a Barcelona el festival d'arquitectura de la ciutat. Amb motiu del 48h Open House Barcelona, durant la jornada del dissabte (d’11 a 14 h i de 16 a 19 h) i diumenge (d’11 a 14 h) es podrà visitar l'edifici de la seu del COAC, ubicada a la plaça Nova.

La visita a la nostra seu és enguany especialment interessant, ja que l'any passat vam inaugurar la nova façana de l'edifici. Durant la visita, a més dels exteriors, es podrà veure l'interior de l'edifici i una de les plantes d'oficines remodelades.

L'edifici i la rehabilitació de la façana
La seu del COAC, ubicada al cor de la ciutat, va ser projectada per Xavier Busquets Sindreu i es va inaugurar l'any 1962. L’arquitecte va plantejar un edifici modern i elegant, obert i funcional, que ha esdevingut un emblema de la ciutat. Més de 50 anys més tard, el 2014, el Col·legi va decidir convocar un concurs i rehabilitar la façana de l'edifici, per tal d'adequar-lo a les exigències dels nous temps i millorar-ne les prestacions.

El projecte de la nova façana, a càrrec de l’equip composat per Fuses-Viader Arquitectes SLP —Josep Fuses i Joan M. Viader— i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla, manté l’esperit original de l’edifici, reforçant la neutralitat de la torre d’oficines i posant en valor el basament amb els frisos de Picasso. Alhora, la renovació de la façana respon a una mirada integral que busca millorar el confort climàtic, acústic, tèrmic i visual. Amb la incorporació d’un nou sistema de ventilació natural i de plaques fotovoltaiques la façana es renova per ser més moderna, més eficient, més sostenible i més funcional.

Més informació
Per conèixer amb més detall el projecte de rehabilitació de la façana, pots visitar el web renovaciourbana.com. En aquest mateix web també hi trobaràs un resum de la història de l'edifici.

Per a més informació sobre el 48h Open House Barcelona, consulta el seu web.
Versió per a imprimirPDF version