Visita tècnica guiada: Casa Torregassa, un habitatge Passivhaus

Imatge: 
Marta Prims

La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza, el pròxim dimarts 19 de març, una visita tècnica guiada a un habitatge passiu rehabilitat a L'Ametlla del Vallès. El guiatge anirà a càrrec de l'equip encarregat de la rehabilitació, encapçalat per l'arquitecta Marta Prims, l'aparellador Magí Cuberta i l'enginyer Artur Garcia, que ens explicaran in situ el procés seguit per aconseguir l'estàndard Passivhaus.

El projecte consisteix en la rehabilitació d'una casa d'estiueig modernista, construïda l'any 1932 a L'Ametlla del Vallès. Es va fixar el repte d'obtenir un habitatge passiu i, per aconseguir-ho, es va optar per construir una caixa d'entramat lleuger de fusta a l'interior de les façanes existents, enderrocant tot el trasdossat interior, envans i coberta. La casa és un únic espai obert, que s'organitza amb un nucli central que són l'escala i el bany i consta de la planta baixa i un petit altell fent un total de 83,6 m2. Per tal de garantir un bon assolellament i aprofitar l'energia solar, es va crear una coberta amb forjats de fusta d'avet laminada a dos nivells que permet l'obertura de finestres cap a sud, que aporten una bona il·luminació natural durant tot el dia. En crear aquesta nova caixa interior, amb una bona execució i amb portes i finestres d'altes prestacions, es va aconseguir una molt bona hermeticitat a l'aire passant exitosament el test Blower Door, i aconseguint fàcilment l'absència de ponts tèrmics.

Aquests factors, juntament amb un bon aïllament tèrmic i una ventilació mecànica amb recuperador de calor, fan que la casa tingui una demanda d'energia molt baixa i que amb aparells de baix consum es pugui cobrir. 

Un bon disseny i una execució curosa dels detalls és essencial en la construcció d'una casa passiva per tal de garantir les altes exigències de l'envolvent i la tecnologia de l'edifici que permeten tenir aquest consum d'energia tan baix.

Si voleu assistir, escriviu un correu a valles@coac.cat.

Versió per a imprimirPDF version