Visita de la Intercol·legial del Vallès a la Casa Batlló

Imatge: 
Casa Batlló
La Intercol·legial Tècnica del Vallès ha organitzat dues visites guiades a la Casa Batlló aquest mes de desembre. Una cinquantena de tècnics, entre arquitectes, aparelladors i enginyers, han pogut gaudir d’un magnífic recorregut per aquesta obra que va representar una destacada contribució creativa al desenvolupament de l’arquitectura i la tecnologia de la construcció a finals del s. XIX i principis del XX.

A la visita es va presentar el procés de restauració d'una de les obres més destacades d'Antoni Gaudí. La Casa Batlló va començar el seu procés de restauració l'any 2018, basat en el Pla Director aprovat per la Generalitat de Catalunya l'any 2014.

En aquest recorregut per la casa, vam descobrir els elements intervinguts de la façana, la planta noble i els espais interiors. Gràcies a la recerca desenvolupada, es van poder recuperar elements perduts com poden ser els estucs de parets i sostres, l'excepcional làmpada de la planta noble i el saló menjador. Tot i que la restauració continua i seguirà durant els anys vinents, aquestes visites fan partícips els assistents d'un moment històric.

Cal reconèixer l’excepcional guiatge a càrrec d’Amilcar Vargas i l’Elisabeth Aisa, que ha contribuït a l’èxit la visita. També volem agraïr a Gary Gautier per obrir la casa als especialistes de l'àmbit del patrimoni.

Vegeu fotografies de la jornada: imatge 1, imatge 2, imatge 3.
12/12/2019
Tornar