Visita a l'Alt Empordà i al Gironès

Visita a l'Alt Empordà i al Gironès

Imatge: 
© Narcís Reverendo
L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) ha programat una visita a l'Alt Empordà i al Gironès, que tindrà lloc el dissabte 10 de novembre. La jornada ha estat organitzada per Jaume Busquets i Maria Llinàs, codirectors del XLIè Curset de l'AADIPA.

Es tracta, ja, de la setena trobada del cicle de visites que hem realitzat en tot el territori en relació amb el Curset d’enguany.

Us proposem una visita a Girona, Salt i Castelló d'Empúries. A Castelló d'Empúries visitarem l'antic molí fariner (el Molí del Mig), que va ser transformat en farinera a finals del s.XIX. Fou adquirit per l'Ajuntament i reconvertit com a Ecomuseu- Farinera. També visitarem el safareig públic (s.XIX), el qual s’omple també amb l’aigua del rec.

Al Gironès hi ha el Rec Monar (s.XI), una sèquia que deriva d'aigua del Ter per la riba dreta, i recorre pels termes de Bescanó, Salt i Girona. La sèquia rega les hortes de Salt i Girona (Hortes de Sta. Eugènia) i desguassa a l'Onyar, al centre de la ciutat. Dins aquest context, a Girona visitarem les Hortes de Sta. Eugènia, i a Salt visitarem part del recorregut del rec dins la vila i la fàbrica Coma Cros.

Consulta el programa.

El cost de la visita és de 22€ per als membres de l’AADIPA i de 26€ per a la resta d’assistents. visita està oberta a tots els membres de l’AADIPA, als arquitectes col·legiats i interessats en el tema.

INSCRIPCIONS TANCADES.
Versió per a imprimirPDF version