Exposició "Desemboscant: Caligrafia de l'arbre", de Martí Boada

Imatge: 
© Biennal Internacional de Paisatge

"Desemboscant" sorgeix de l'observació minuciosa de la natura: leitmotiv i obsessió de l'autor. Amb aquest sentit, Martí Boada fa les seves primeres passes d'una trajectòria plàstica, amb el desig de nuesa, no només arrel de la seva passió pel color verd, sinó també pels seus pensaments sobre el paisatge, punt de partida i punt focal d'aquesta exposició. 

"El meu treball és el resultat de molts anys d'observació socioecològica i també una manera de revelar la meva investigació naturalista a través de l'art. De fet, el primer que vaig pensar abans de finalitzar-lo, no va ser la prova científica per se, sinó fer-lo accessible al màxim de gent possible. Es parteix del principi que "la gent ben informada sempre es multiplica, la gent desinformada sempre es manté". 

Martí Boada és professor al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Medi Ambient a la mateixa universitat. Aquesta exposició estimula la curiositat ecològica de les persones que hi estan interessades, que passa a través de la traducció d'un bosc, sense trencar en sí el mateix bosc, sinó al contrari, bifurcant i estenent l'orgànic, tot i les limitacions del format. La mida física de les obres exposades ens descobreixen un gran arquitecte darrere d'elles, un gran creador invisible: "és l’obra del temps, és lent en la biologia de la peça, el meu treball és l'art del temps". 

Desemboscant és un meravellós aparador dels fenòmens naturals, que emeten senyals que passen desapercebuts entre les persones que, tot i no estar al cas, formen part d'un entorn canviant, en constant evolució i totalment aclaparador. "La natura és fantàstica, no necessitem ser investigadors o uns aficionats perquè sigui nostra. Perquè hi vivim. L’espectador es reconeix a si mateix com a part del seu treball, perquè som natura".


La inauguració de l'exposició serà el dimecres 28 de setembre a l'Espai Picasso partir de les 19 h dins dels actes d'obertura de la 9a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona

Versió per a imprimirPDF version