Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Creative Commons

Jornada: Ecomaterials, un repte a curt termini

La jornada Ecomaterials, un repte a curt termini forma part del programa CPD -desenvolupament professional continuat- que el COAC posa a l'abast dels col·legiats.

L'objectiu de la ponència és conèixer quin és l'impacte dels materials i les estratègies per reduir-lo, quins són els nous requeriments normatius a curt i mig termini, quines metodologies es poden aplicar en el dia a dia del despatx i veure exemples concrets  per poder desenvolupar projectes d’edificació alineats amb la sostenibilitat.

La construcció i l'ús d'edificis a la UE representen al voltant de la meitat dels materials que extraiem i de l'energia que utilitzem i aproximadament un terç de l'aigua que consumim. El sector genera així mateix prop d'un terç de tots els residus. Una part important d’aquest impacte es deu a l’extracció, fabricació i ús dels materials de construcció.

Les polítiques actuals per reduir l’impacte del sector se centren en l’etapa d’ús de l’edifici, però ja estan començant a incidir en l’economia circular, els sistemes voluntaris de certificació ambiental (VERDE, BREEAM, DGNB, LEED) i el sistema d’avaluació ambiental LEVEL(s) (de moment, voluntari)  de la Unió Europea, aplicables a l’edificació. 


Primera part

· Context: materials i edificació
· Estratègies de millora
· Marc normatiu
· Exemples

Segona part
· Mètode qualitatiu d’anàlisi de l’impacte ambiental dels materials. Eines i fonts d’informació
· Mètode quantitatiu simplificat d’anàlisi de l’impacte ambiental dels materials. Eines i fonts d’informació
· Exemples

Tercera part
· Debat amb els participants


Ponència a càrrec d'Albert Sagrera, arquitecte i Gerardo Wadel, doctor arquitecte.

Versió per a imprimirPDF version