Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Formació programa EnergyPlus per a l'optimització energètica, la verificació del CTE-HE i la certificació energètica d'edificis arquitectura
Imatge: 
© Mikel Jaso

Curs de l'Escola Sert. Verificació i Certificació Energètica amb EnergyPlus

El dimecres i dijous 21 i 22 de març començarà el curs de l'Escola Sert en Verificació i certificació energètica amb EnergyPlus, mitjançant el complement SG SAVE desenvolupat per Efinovatic, a càrrec del Dr. Enginyer Industrial Miguel Ángel Pascual. 


L'objectiu del curs és l'optimització energètica de l'edifici amb OpenStudio-Energyplus, la verificació del CTE-HE i la certificació energètica d'edificis. Per dur-ho a terme s’utilitzarà l’entrada gràfica d’SketchUp i el complement SG SAVE, que incorpora les condicions reglamentàries per a la verificació dels Documents Bàsics HE0 i  HE1. En breu SG SAVE serà també document reconegut per a la certificació energètica d’edificis.

Tant EnergyPlus, OpenStudio i SketchUp com el complement SG SAVE són gratuïts i la utilització del conjunt és una alternativa real i possible a altres eines de simulació com LIDER-CALENER. De fet, es tracta d’una opció molt recomanable, ja que ofereix uns resultats molt complets que permeten estudiar el comportament energètic de l’edifici simulat i la incidència dels diferents elements o dissenys, més enllà del simple compliment dels requeriments  normatius.

Programa
El curs està estructurat en dues sessions de 4 h cada una, on s'abordaran els següents temes:
- Introducció de la geometria de l'edifici
- Introducció de les característiques dels tancaments i buits
- Introducció dels elements d'ombra
- Càlcul de la demanda energètica de calefacció i refrigeració
- Introducció dels sistemes bàsics de calefacció i refrigeració

A qui va dirigit
Arquitectes en l'exercici de la professió que necessitin realitzar la justificació del CTE-HE i la certificació energètica de l'edifici i estiguin interessats a millorar l'eficiència energètica dels edificis que projecten.

Format
El curs es realitzarà de manera presencial a les aules de l'Escola Sert del carrer Arcs i es podrà seguir en directe a través d'internet per la Videoaula.

Podeu consultar la informació completa i preus en la fitxa del curs.

Versió per a imprimirPDF version