Imatge: 
© Mikel Jaso

Curs. Verificació i Certificació energètica amb EnergyPlus (3a ed)

El proper 5 de febrer començarà la 3a edició del curs online Verificació i certificació energètica amb EnergyPlus, mitjançant el complement SG SAVE. El doctor enginyer Miguel Ángel Pascual és l'encarregat d'impartir la formació.

A QUI VA DIRIGIT
Aquesta formació està adreçada a aquells arquitectes exercents que treballeu en el món de les certificacions energètiques i que necessiteu realitzar la justificació del CTE-HE, la certificació energètica de l'edificació o que estiguin interessats a millorar l'eficiència energètica dels edificis que projecten.

OBJECTIUS
L'objectiu del curs és l'optimització energètica de l'edifici amb OpenStudio-Energyplus, la verificació del CTE-HE i la certificació energètica d'edificis. Per dur-lo a terme, s’utilitzarà l’entrada gràfica d’SketchUp i el complement SG SAVE, desenvolupat per Efinovatic, que incorpora les condicions reglamentàries per a la verificació dels Documents Bàsics HE-0 i HE-1.

Tant EnergyPlus, OpenStudio i SketchUp com el complement SG SAVE són gratuïts i la utilització del conjunt és una alternativa real i possible a altres eines de simulació com LIDER-CALENER. De fet, es tracta d’una opció molt recomanable, ja que ofereix uns resultats molt complets que permeten estudiar el comportament energètic de l’edifici simulat i la incidència dels diferents elements o dissenys, més enllà del simple compliment dels requeriments normatius.

METODOLOGIA
El curs es realitzarà únicament en format online a través de la videoaula. Les classes es poden seguir en directe i s'hi pot participar a través d'un xat. Les sessions també es poden recuperar un cop finalitzada la classe i durant tot el curs. 

Mira el vídeo per descobrir com funciona l'eina i veuràs la quantitat d'informació sobre el comportament energètic d'un edifici que es pot aconseguir en només 5 minuts:



Versió per a imprimirPDF version