Office KGDVS omplen la sala d’actes en la primera conferència del cicle “Europa, Europa”

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat dijous 26 de gener va arrencar el cicle Europa Europa que, comissariat per l’arquitecte i editor Moisés Puente, presentarà cada 15 dies i fins al mes de juny una mostra de l’arquitectura europea amb les conferències de 5 arquitectes i de 4 crítics convidats que seran presentats, a la vegada, per arquitectes catalans. Els belgues OFFICE Kersten Geers David van Severen, que van ser presentats per Anna Puigjaner de MAIO arquitectes, van ser els encarregats realitzar la primera conferència.

OFFICE KGDVS, fundat el 2002 i ja consolidat com una de les veus més originals del panorama europeu, va utilitzar com a fil conductor l’exposició “Everything architecture”, visitable fins el 12 de febrer a la galeria Arc en Ciel de Bordeus, que fa un recorregut per la seva obra a partir del diàleg entre maquetes, dibuixos i collages propis del despatx i l’obra de diferents artistes.

Durant la conferència els arquitectes van presentar un total de 7 obres, concretament els projectes 56, 90, 117, 119, 126, 176 d’una obra amb més de 190 referències. Darrere d’aquesta nomenclatura, que classifica cronològicament i tendeix a igualar els projectes, s’amaguen 15 anys d’activitat professional i projectes de tot tipus realitzats arreu del món.

A la primera part de la conferència, OFFICE van presentar 4 obres de diferent tipologia i escala, totes  situades a Bèlgica; des d’un habitatge de cap de setmana a Merchtem, a les afores de Brussel·les, fins a una ampliació d’una Escola Pública a Leuven, passant pel reconegut projecte d’habitatge unifamiliar Der Bau a “la Garenne”, Brussel·les, i un edifici agro-industrial que compleix les funcions d’assecador a Herselt.

La segona part la van dedicar a presentar tres projectes internacionals també de diversa escala i context. En primer lloc, un centre cultural al casc antic Bahrain, que formalment i constructivament dialoga amb el context sense mimetitzar-lo. També van explicar la nova seu de la Radiotelevisió Suïssa francòfona, encara en projecte, situada al campus universitari de la ciutat al costat de l’edifici de Sanaa, amb el que estableix un diàleg. Finalment, van presentar un habitatge unifamiliar al Matarranya que forma part del projecte Solo Houses, on una sèrie d’arquitectes de renom internacional han estat cridats a projectar uns habitatges en un entorn privilegiat amb total llibertat de disseny.

Tant si ja coneixeu l’obra d’OFFICE com si encara no l’heu descobert, us recomanem que veieu el vídeo de la conferència, on descobrireu una arquitectura de gran intensitat teòrica que, a partir del rigor, la contundència i les formes pures, tendeix a generar uns espais desjerarquitzats on sembla que tot pot passar.

Veure el vídeo:
1/02/2017
Tornar