El COAC col·labora amb l'exposició de la Fundació Setba "Benvolgut mestre Català-Roca"

Imatge: 
Autor: Francesc Català-Roca © Fons Fotogràfic F. Català-Roca / Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Del 28 d’abril al 23 de juny de 2016 la Fundació Setba presenta l'exposició “Benvolgut mestre Català-Roca”, que compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

D'aquesta manera, després de dos anys d’itineràncies, l’exposició "Català-Roca. Retrats" s’instal·la per primera vegada a la ciutat de Barcelona, però aquest cop seguint un nou format. Així, la mostra "Benvolgut mestre Català-Roca" es planteja com un diàleg entre l’obra de Francesc Català-Roca i la d’una desena de fotoperiodistes actuals. 

Sandra Balsells, Andreu Català, Colita, Pepe Encinas, Joan Guerrero, Kim Manresa, Jordi Pol, Leopoldo Pomés, Txema Salvans i Tino Soriano participen d’aquest interessant diàleg visual. Es tracta de 10 fotoperiodistes per als quals Francesc Català-Roca ha estat un veritable mestre. Les seves obres dialoguen amb les de Català-Roca a partir de la composició, la temàtica i la mirada.

Així es ret homenatge a Francesc Català-Roca, considerat un dels primers fotoperiodistes del nostre país, l'obra del qual ha transcendit per l’insòlit del seu punt de vista, absolutament contemporani. 

L'Arxiu Fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes, al qual pertany el Fons Català-Roca, cedeix per a aquesta exposició 35 peces. D'aquesta manera, és aquesta la quarta vegada que el Col·legi col·labora amb la Fundació Setba i les seves exposicions.


La inauguració de la mostra serà el dijous 28 d’abril a les 19.30 h, a la sala d’exposicions de la Fundació Setba (plaça Reial, 10, 1r 2a, Barcelona).

A més, el dissabte 7 de maig a les 12 h es farà una visita guiada a l'exposició, a càrrec de Núria Gil, conservadora de l’Arxiu Fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes. L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça.


Per a més informació, visita el web de la Fundació Setba.27/04/2016
Tornar