Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Centre de Recerca ICTA de la UAB, Bellaterra. Autors del projecte: H arquitectes

Benestar i energia a l’edifici: una qüestió d’arquitectura

El proper 24 de gener l'Agrupació AuS organitza una jornada dedicada al benestar i l’energia a l’edifici. Comptarem amb la presència de Claude Alain Roulet, físic suís amb una trajectòria centrada en la investigació sobre tècniques de mesura i modelatge de comportament tèrmic d’edificis, qualitat i salut dels espais, sistemes de ventilació, etc. Durant molts anys ha estat docent a l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne i investigador al Laboratoire d'Energie Solaire (LESO-EPFL).

La sessió, que començarà a les 18 h, serà en francès, amb traducció simultània al català.

Roulet parlarà sobre els diferents objectius dels agents que intervenen en la concepció, construcció i utilització d’un edifici (rendibilitat, prestigi, confort, benestar, durabilitat, impacte en el medi ambient, etc) i com aquests han de ser tinguts en compte des de l’avantprojecte, durant el procés de construcció i en la utilització de l’edifici.

També parlarà sobre desenvolupament sostenible i la noció d’edifici de "consum gairebé nul" (nZEB), sobre l’edifici saludable i la noció de confort tèrmic i confort adaptatiu, i sobre les "mesures passives", que es complementaran, si és necessari –i només si és necessari- amb mesures actives. S'explicaran mesures concretes com l’escalfament solar passiu i el refredament passiu per ventilació nocturna, i es presentaran resultats de simulacions realitzades. També es parlarà sobre la gestió dels sistemes passius centralitzada i, ja que és important que l’usuari final estigui ben informat, es presentaran suggeriments a introduir al llibre de l’edifici, en relació a la gestió energètica.

Després d'un descans, s'obrirà un torn de preguntes amb el públic.

La sessió és gratuïta, però per motius d’aforament cal inscriure's omplint el següent formulari.

· Per a més informació sobre Claude Alain Roulet, clica aquí.
· Per a més informació sobre la jornada, consulta el següent document.

En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada a posteriori o bé seguir-la en directe per streaming.

Recupera el vídeo de la sessió:

Versió per a imprimirPDF version