Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Riyadh. © Creative Commons

Encàrrecs internacionals fraudulents a l'Aràbia Saudita

En menys d'un any i mig, aquesta és la tercera vegada que detectem empreses que es posen en contacte amb despatxos catalans oferint-los encàrrecs fraudulents. En els casos anteriors, com vam informar en el seu moment, es tractava d'encàrrecs d'Azerbaidjan i Bahrain i de Qatar

Recentment, alguns despatxos d’arquitectes catalans han rebut correus electrònics enviats per un presumpte representant del  “King Abdullah Project for Education Development” (sic), des d’un compte Hotmail. Els missatges fan referència a l’interès en contractar-los per projectar escoles a Aràbia Saudita. Ni el web ni les adreces de correu indicats al missatge corresponen al web o comptes  de correu oficials del King Abdullah Project for General Education Development; i el nostre corresponsal a Aràbia Saudita, Jaime Torres, ha corroborat amb la pròpia institució, de la qual presumptament haurien sortit els correus, que ni ha estat així, ni les persones esmentades als correus tenen vinculació amb la institució.    

Us recordem que quan es reben correus sospitosos, en cas de dubte, teniu a la vostra disposició i podeu posar-vos en contacte amb el Servei Internacional del COAC, a través del correu electrònic internacional@coac.net. D'altra banda, els corresponsals del COAC, amb la seva experiència i la possibilitat de verificar les informacions a través de les autoritats o empreses que presumptament envien aquests correus, us ajudaran a no caure en paranys. No dubteu a contactar-los.

Aprofitem per a recordar-vos les recomanacions que ja ens havia fet el corresponsal Jaime Torres.
Recomanacions per detectar un encàrrec fraudulent:

1. Considerar per què ens poden haver triat com a despatx d'arquitectura. Tenim prou projecció internacional com per generar interès?

2. Per treballar als països del Golf (Kuwait, Qatar, Bahrain, Oman i Aràbia Saudita), cal tenir un soci local i, dins del contracte de col·laboració o de joint venture, cal concretar els detalls de qui paga què.

3. Per mantenir unes converses inicials, no cal tenir ni soci local ni afiliar-se a cap associació. Només cal una empresa que ens proporcioni el visat de negocis.

4. Els procediments a l'Orient Mitjà són, en general, els mateixos que a Europa. Els projectes acostumen a sortir a concurs, i per participar-hi no cal tenir soci local ni estar registrat a la cambra de comerç. Això són procediments posteriors. A més, els concursos són gratuïts.

5. Un despatx espanyol només rebrà un encàrrec d'un altre despatx o constructora de l'Orient Mitjà en cas que aquest últim tingui un projecte adjudicat i vulgui comptar amb el know how d'un despatx espanyol, o bé en cas que un despatx de l'Orient Mitjà necessiti un altre despatx internacional per reforçar-se en un concurs. En cap dels dos casos caldrà que el despatx espanyol es registri enlloc per iniciar converses per a un possible contracte de joint venture o de serveis de consultoria.

6. Si realment volen treballar amb el vostre despatx, haurien de pagar el vol i estança del personal del despatx, i el procés no hauria de generar cap cost més que l'obtenció del visat de negocis. 

20/09/2017
Tornar