Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Creative Commons (Francisco Anzola)

Encàrrecs internacionals fraudulents a Qatar

S'ha detectat que l'empresa Mena, de Qatar, s'ha posat en contacte amb diversos despatxos catalans oferint-los encàrrecs. L'Oficina Econòmica i Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Doha, després d'haver investigat els casos, ens informa que són ofertes no fiables. 

Aquest cas es suma als fraus detectats fa uns mesos, dels quals ja vam informar en el seu moment, sobre encàrrecs d'Azerbaidjan i de Bahrain (consultar notícia aquí).

El Servei Internacional del COAC recomana ser molt prudents amb les ofertes de feina i encàrrecs que puguin semblar sospitosos. En cas de dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu internacional@coac.net.

Recomanacions per detectar un encàrrec fraudulent:
El corresponsal del COAC a l'Aràbia Saudita, l'arquitecte Jaime Torres, ens dóna els següents consells:

1. Considerar per què ens poden haver triat com a despatx d'arquitectura. Tenim prou projecció internacional com per generar interès?

2. Per treballar als països del Golf (Kuwait, Qatar, Bahrain, Oman i Aràbia Saudita), cal tenir un soci local i, dins del contracte de col·laboració o de joint venture, cal concretar els detalls de qui paga què.

3. Per mantenir unes converses inicials no cal tenir ni soci local ni afiliar-se a cap associació. Només cal una empresa que ens proporcioni el visat de negocis.

4. Els procediments a l'Orient Mitjà són, en general, els mateixos que a Europa. Els projectes acostumen a sortir a concurs, i per participar-hi no cal tenir soci local ni estar registrat a la cambra de comerç. Això són procediments posteriors. A més, els concursos són gratuïts.

5. Un despatx espanyol només rebrà un encàrrec d'un altre despatx o constructora de l'Orient Mitjà en cas que aquest últim tingui un projecte adjudicat i vulgui comptar amb el know how d'un despatx espanyol, o bé en cas que un despatx de l'Orient Mitjà necessiti un altre despatx internacional per reforçar-se en un concurs. En cap dels dos casos caldrà que el despatx espanyol es registri enlloc per iniciar converses per a un possible contracte de joint venture o de serveis de consultoria.

6. Si realment volen treballar amb el vostre despatx, haurien de pagar vol i estança del personal del despatx, i el procés no hauria de generar cap cost més que l'obtenció del visat de negocis.

23/11/2016
Tornar