Imatge: 
© Flickair Creative Commons Paulisson Miura

Trobades individuals amb el corresponsal del COAC a Rio de Janeiro

El Servei Internacional organitza la tercera sessió de trobades individuals amb els corresponsals del COAC a l'estranger. Continuem mirant a Amèrica del Sud, amb una sessió dirigida als col·legiats interessats a conèixer com es treballa a Brasil.

Els arquitectes podran reunir-se amb Carles Arribas, corresponsal del COAC a Rio de Janeiro, per intercanviar impressions sobre la ciutat i Brasil en general.

L'arquitecte Carles Arribas va marxar a Rio de Janeiro el gener del 2010, en plena crisi, a la recerca d'
oportunitats laborals i sense contactes previs. Posteriorment es va desplaçar a Natal, on va obrir una empresa de promoció immobiliària per tal de construir habitatges socials sota el programa "Minha Casa Minha Vida".

Després de la seva experiència com a promotor al nord-est de Brasil, va tornar altre cop a Rio, on actualment està desenvolupant, com a arquitecte autònom, projectes residencials d’obra nova, reforma d’habitatges, restaurants i consultoria d’inversió immobiliària.

Pel que fa a les oportunitats laborals a Brasil, les previsions apunten que fins a finals de la dècada de 2030, el Brasil construirà com mai abans s’havia construït en una dècada.  Només el 52,5% de les llars brasilers té subministrament d'aigua, clavegueram o fosses sèptiques, recollida d'escombraries i un màxim de dues persones per habitació, les condicions considerades apropiades per l’ Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE). Segons les dades del Cens de 2010, hi ha 30 milions de llars brasileres que tenen aquestes característiques. Una anàlisi inèdita feta pel Departament d'Indústria de la Construcció de la FIESP (Deconcic) mostra que el 2014 el dèficit d'habitatge, calculat en base a la metodologia de la Fundació João Pinheiro (PLJ), va ser 6.198.000 de famílies.

Les  reunions individuals amb els col·legiats, de mitja hora cada una, tindran lloc el 
dimarts 21 de març a partir de les 10 h, a la seu de plaça Nova. 

Si hi esteu interessats, podeu demanar una cita amb el corresponsal enviant un correu electrònic a internacional@coac.net.

Per a més informació sobre la Xarxa de Corresponsals del COAC, clica aquí.
3/03/2017
Tornar