Propers Actes

Anàlisi fractal de les catedrals gòtiques

Imatge: 
Tesi Doctoral Albert Samper Sosa
El Dr. Arquitecte Albert Samper Sosa ens parlarà de la seva tesi, que porta per títol "Anàlisi fractal de les catedrals gòtiques". Una conferència que s'enmarca en el Cicle InTESIS i que es durà a terme el proper dijous 7 d'abril a les 19.30h a la Sala d'Actes de la Demarcació de Tarragona.

Al finalitzar la conferència, es farà un sopar-col·loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus. Si esteu interessats en assistir-hi, us podeu adreçar aquí. Preu 18€.

En les construccions gòtiques, la Geometria d’Euclides va ser utilitzada per dotar-les d’estructura, escala i bellesa. No obstant, a més a més dels elements euclidians existeixen altres conceptes complexes en les construccions de les catedrals gòtiques: l’efectivitat d’ocupar espai, la rugositat i l’escabrositat en els detalls que constitueixen les seves estructures. La millor eina per descriure aquests conceptes l’ofereix la Geometria Fractal mitjançant el ràtio anomenat “dimensió fractal”. Es tracta d’un paràmetre geomètric, que dóna una mesura d’aquests conceptes; i que no és atribuïble únicament a elements euclidians, sinó que inclús ve generat pel resultat arquitectònic final d’aquestes
construccions.

Amb el present treball mostro que les Catedrals Gòtiques no solament es regeixen per patrons geomètrics clàssics, sinó que posseeixen un altre patró característic que ve determinat per la seva dimensió fractal.

Descarrega la invitació.
Versió per a imprimirPDF version