Proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes per al Nou Palau Blaugrana

El jurat de l’Espai Barça escull la proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes per al Nou Palau Blaugrana

Imatge: 
Imatge panoràmica del Nou Palau Blaugrana © FC Barcelona

El dia 2 de març, amb motiu de la presentació del nou Palau Blaugrana, es va inaugurar al Camp Nou l'exposició de l'Espai Barça. La mostra, oberta al públic, explica els detalls del projecte del nou Palau i el planejament del futur Espai Barça. Està situada en el Bolevard al què donen la Pista de Gel i les taquilles del Palau. Properament, l’exposició es podrà veure també a la seu del Col·legi d’Arquitectes a plaça Nova. Més informació

El FC Barcelona va comunicar el passat 30 de gener que el Jurat de l’Espai Barça ha escollit per unanimitat la proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Palau Blaugrana. El jurat del concurs està format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i un membre de l’Ajuntament de Barcelona. 

El complex del nou Palau s’ubicarà a l’actual ubicació del Miniestadi, i comptarà amb tres espais que podran funcionar independentment. A partir d’ara, l’equip guanyador treballarà conjuntament amb els equips tècnics del Club i de l’Ajuntament de Barcelona per concretar i aprofundir en la integració de les noves instal·lacions amb la resta de l’Espai Barça i de la ciutat. Està previst que les obres del Nou Palau Blaugrana comencin durant la temporada 2017-2018 i finalitzin durant la temporada 2019-2020. 

L’equip HOK Architecture és una de les firmes més importants dels Estats Units, amb experiència en projectes d’arquitectura i enginyeria arreu del món. HOK ha desenvolupat l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena de Califòrnia. Per la banda local, Eduard Gascón, de TAC Arquitectes, lidera un equip amb una gran experiència en el desenvolupament de tot tipus de projectes a Barcelona, com el Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines.

El Jurat ha volgut fer constar en acta la seva felicitació i agraïments a tots els equips participants per l’alt nivell i qualitat de les propostes presentades: Pattern Architects + Massip-Bosch Arquitectes, GMP + GCA Arquitectes, Make + BCQ Arquitectes, Francisco Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R. Sanabria Arquitectes + I. Paricio i Wilkinson Eyre Architects + Alonso Balaguer Riera Arquitectes.

En les properes setmanes està previst que el jurat esculli el projecte guanyador del nou Camp Nou. Els quatre equips finalistes són HKS + COX + Batlle i Roig Arquitectes; Nikken Sekkei + Pascual & Ausió Arquitectes; BIG + IDOM + BAAS Arquitectes; i Populous + MIAS Arquitectes + RCR Arquitectes. Quant al Nou Miniestadi, recordem que l’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs conclòs el mes de maig passat. 

Per a més informació sobre la proposta de l'equip guanyador, consulta el web del FC Barcelona.

2/03/2016
Tornar