[EXPOSICIÓ AJORNADA] Exposició del premi suís Distinction Romande d’Architecture, a Tarragona

Imatge: 
Distinction Romande d’Architecture
[ATENCIÓ: EXPOSICIÓ AJORNADA] 
Davant l'aplicació de noves restriccions encaminades a frenar l'expansió del coronavirus, s'ha decidit ajornar l'exposició "Distinction Romande d’Architecture - DRAIIII" que s'havia d'exposar a la Demarcació de Tarragona del COAC.


Del 16 de novembre de 2020 al 5 de febrer de 2021 es podrà visitar, al COAC de Tarragona, l’exposició Distinction Romande d’Architecture - DRAIIII.

La Distinction Romande d’Architecture és un premi que s'atorga cada 4 anys i que té com a objectiu promoure i divulgar les obres d'arquitectura de qualitat finalitzades a la regió francòfona de Suïssa, conscienciar a la ciutadania sobre el rol cultural i responsable de l'arquitectura i fer valdre el compromís amb la qualitat arquitectònica.

Històricament l'arquitectura de la Suisse Romande ha assumit una importància de pes en l'àmbit de l'arquitectura suïssa i internacional. Le Corbusier, per descomptat, però també Alexandre Laverrière, Marc Piccard, Alberto Sartoris, Jean Tschumi, Jeanne Bueche, Frenand Dumes, els enginyers Robert Maillart i molts més. En el cas específic de Ginebra: Maurice Braillard, la generació d'arquitectes actius després de la Segona Guerra Mundial, com Marc Joseph Saugey, André Gaillard, François Maurice, George Addor o els germans Honneger, que han realitzat obres importants de gran qualitat de les quals cal destacar una sèrie de Cités Nouvelles, considerades a l'avantguarda de l'urbanisme de la seva època.

Al llarg d'aquests últims decennis l’arquitectura romande ha conegut un nou impuls per part d'una nova generació de professionals en el camp de l'arquitectura, paisatge i enginyeria civil.

La Distinction Romande d’Architecture, en la seva quarta edició, DRAIIII, comissariada pels arquitectes Nicola Regusci i Xavier Bustos, no fa més que confirmar aquesta tendència; d'un costat pel gran nombre de candidatures presentades, més de tres-centes, i d'altra banda per la qualitat dels projectes i la varietat dels seus programes i tipologies.

El catàleg DRAIIII presenta una àmplia mostra d'obres de qualitat realitzades per professionals de talent i promoguda per institucions públiques i promotors privats molt sensibles a temes socials i de sostenibilitat lligats al territori.

L’exposició DRAIIII es compon de 12 mòduls que mostren els 26 projectes seleccionats per un jurat internacional, a través del dibuix i les maquetes, però també amb la incorporació d'objectes oposats que han aportat els autors de les obres, compartint un material sensible relacionat amb el procés de projecte i la seva materialització.

Tant el disseny del suport expositiu com la identitat visual i la concepció del catàleg han sorgit de la col·laboració entre estudiants de les Hautes Écoles de Ginebra, HEAD i HEPIA.dades de la Ciudad.


logo del coac


Versió per a imprimirPDF version