Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
premiats premi d'arquitectura 2021

La transformació d'un habitatge tradicional en un 100% ecològic, Premi COAC d'Arquitectura 2021

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Ahir, la sala d’actes de les facultats d’Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona (UdG), va acollir l’acte de lliurament de la 22a edició dels Premis a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat del Consell Social de la UdG. Entre els diversos guardons hi ha el Premi COAC d’Arquitectura que, en aquesta edició, ha estat pel treball És viable transformar un habitatge tradicional en un 100% ecològic?, de l’alumna Xènia Serrano Caballero, de l’Institut Carles Rahola i Llorens de Girona.
 

En el mateix acte van ser guardonats onze estudiants més en les categories restants pertanyents als àmbits d’humanitats; ciències socials; ciències; tecnologia; medicina; innovació industrial; arts visuals i escèniques i salut i esport. Els guanyadors obtenen un ajut per l'import dels crèdits matriculats en el primer any d'alguna de les titulacions oficials ofertes per la Universitat de Girona, per al curs acadèmic 2011-2022, fins a un màxim de 1.800 euros, en el cas que l'estudiant no tingui matrícula gratuïta, o una reducció equivalent al preu públic en la matrícula als centres adscrits a la UdG EUSES i Escola Universitària ERAM. A més, es difondran els treballs i es farà una aportació econòmica per adquirir llibres, música, material educatiu o informàtic repartida entre l’estudiant, el tutor i el centre de secundària on s’ha dut a terme el treball. 

És viable transformar un habitatge tradicional en un 100% ecològic?
El treball vol demostrar la viabilitat de rehabilitar els edificis existents, en lloc de construir-ne de nous, i convertir-los en 100% ecològics. Per fer-ho, agafa la casa de la seva àvia com a model de proves i busca les tècniques més eficients per aplicar-les, tenint en compte el càlcul dels costos totals de l’obra, la seva amortització i manteniment, l’impacte mediambiental de l’habitacle i els costos energètics. El resultat el mostra mitjançant una maqueta 3D digital. 

El Jurat, format pels membres de la Junta directiva i els cap de servei de la Demarcació de Girona del COAC, decideix atorgar el premi a aquest treball perquè és molt complet i ben treballat, tant des del punt de vista de recerca teòric com de l’aplicació pràctica en un cas concret. Es valora l’interès del tema, molt actual i necessari, l’esforç per a quantificar econòmicament la seva viabilitat i la necessitat de conèixer el punt de vista i l’experiència de professionals del sector a través d’entrevistes.

22/06/2021
Tornar