La Xarxa de corresponsals ja té presència a més de 20 ciutats del món

La Xarxa de corresponsals ja té presència a més de 20 ciutats del món

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya continua treballant en l'acompanyament als arquitectes que es desplacen a d'altres països per exercir la professió. Així, la Xarxa de corresponsals del COAC, iniciada l'any 2013 dins el programa de Suport a l'Exportació del Pla Impulsa, ja compta amb més de 20 arquitectes col·legiats situats a diferents països d'Europa, Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania com ara la Xina, els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Brasil, Ghana o Suècia.

El corresponsal és una figura que, en nom del Col·legi d'Arquitectes, ajuda els col·legiats que es desplacen a d'altres països a iniciar el seu camí professional a l'exterior, orientant-lo tant sobre tràmits a realitzar com situació de la professió o institucions a les quals adreçar-se.

El canvi de model econòmic de Catalunya i Espanya ha accelerat els canvis en l'exercici de la professió al nostre país. En pocs anys, la internacionalització dels arquitectes catalans i la seva arquitectura ha esdevingut una qüestió clau per als nostres col·legiats. En aquest sentit, amb la Xarxa de corresponsals es pretén, a partir de l'intercanvi d'informació i l'ajut mutu, augmentar les oportunitats per treballar fora de la forma més qualificada possible, afavorint el posicionament dels arquitectes a l'estranger i oferint canals institucionals necessaris per exercir la professió en altres països i, alhora, mantenir els vincles amb Catalunya i els arquitectes que hi segueixen exercint. És per això que la tria de corresponsals s'ha fet a través de convocatòries a les quals el Col·legi ha prioritzat l'experiència professional dels candidats en els països de destí.

Per a més informació sobre la Xarxa, contacteu amb el Servei Internacional del COAC.

Si estàs interessat en ser corresponsal del Col·legi en alguns dels països on encara no hi ha corresponsalia clica aquí.
31/01/2014
Tornar