Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

No t'ho perdis! Febrer 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Mentre esperem que el dia es faci més llarg, el No t’ho perdis us proposa una sèrie d’activitats per fer a cobert repartides per tot Catalunya.

Comencem per una pel·lícula difícil de veure, tenint en compte la seva escassa distribució i que encara no és a la venda: "REM", el documental que Thomas Koolhaas ha rodat sobre la vida del seu pare. La pel·lícula vol ser una reflexió sobre el procés de projectació dels edificis i la seva vida un cop entregats (i la seva relació amb la ciutat). Thomas Koolhaas és director i cinematògraf professional, el que assegura la bellesa de totes les escenes de la pel·lícula, que es projectarà aquest 27 de febrer a les 19 h a la seu de l’IAAC de Barcelona. 

Per a la segona recomanació us proposem traslladar-vos a Terrassa, on la seu del MNACTEC acull l'exposició “Passat industrial, espais de l’oblit”, consistent en 70 fotografies de Frank Gómez sobre l’evolució del paisatge industrial català. No deixeu passar l’oportunitat de visitar la resta de l’equipament, allotjat a les excepcionals naus de l’arquitecte Lluís Muncunill, que va marcar el paisatge de Terrassa amb els seus vapors (la manera local d’anomenar les fàbriques tèxtils) i d’altres edificis extraordinaris. Podeu visitar l’exposició fins al 25 de febrer.

La tercera recomanació ens porta a Tarragona. La ciutat té molt avançada l’adequació que Toni Gironès està fent del teatre romà, i per tant la conferència que us presentem és especialment pertinent: l’arquitecte Ramon Aloguin repassa altres restauracions en teatres romans (exemples propers com Saragossa o Cargagena). L’acte es completarà amb un sopar al Barhaus de la Seu de la demarcació: bon moment per recuperar les obres del teatre i la resta del patrimoni romà de la ciutat. La conferència serà el dia 8 a les 19.30h.

Com a quarta recomanació us proposem un dels Vermuts d’Art del Museu d'Art de Girona, que ens portarà de visita al taller de l’escultor Domènec Fita,  en el marc de la commemoració del 90è aniversari de l’artista. La visita serà el dia 17 a les 12 h.

Sense deixar Girona, trobarem exposades a la seu del COAC fins al 25 de febrer tot un seguit de fotografies de l’arquitecte Josep Maria Torra sobre obres de Sigurd Lewerentz, imprescindible arquitecte suec company i soci d’Asplund (la proposta guanyadora del Cementiri del Bosc estava elaborada pels dos), de vida llarga i prolífica. L’exposició revisa projectes de totes les seves èpoques.

Tornem a Barcelona: a la Fundació Miró hi trobarem "Non-Slave Tenderness", una proposta de l’escultora Lucía C Pino: escultures actives, canviants, lluminoses, que sonen, reaccionen amb els visitants i configuren riques relacions entre elles en un recorregut que es pretén diferent per a cada visitant. La instal·lació es podrà visitar fins a l'11 de març.

Per últim, una darrera exposició-paisatge: "Després de la fi del món", al CCCB fins al 29 d’abril. La mostra, que compta amb grans noms del pensament i l’art contemporani, reflexiona sobre l’Antropocè, l’etapa que viu actualment el Planeta Terra, marcada per la influència humana: vuit instal·lacions, un pròleg de Kim Stanley Robinson (un dels més interesasnts escriptors de literatura especulativa) i un assaig-instal·lació de Timothy Morton.

Trobareu més informació d’aquest i altres actes al web i als butlletins de lliure subscripció de l’Agenda d’Arquitectura del COAC.
31/01/2018
Tornar