Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Tornem a ser 10.000!

Tornem a ser 10.000!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Des d’aquest mes de març, el Col·legi d’Arquitectes representa i dóna veu a 10.000 companyes i companys arquitectes, xifra a la qual tan sols s’havia arribat de manera puntual entre els anys 2008 i 2011, quan encara es mantenia la inèrcia del gran creixement econòmic d’inicis de segle.

A partir de llavors la col·legiació va patir un estancament que, en certs moments, va arribar a ser una davallada, encara que molt minsa si tenim en compte que el col·lectiu mai ha estat per sota dels 9.500 membres. Superada aquesta fase, en els darrers anys la tendència de creixement s’ha tornat a consolidar, de manera que l’any passat van col·legiar-se un total de 401 arquitectes.

Un col·lectiu que es rejoveneix, amb un futur marcat per la major presència de les dones
En els darrers dos anys, el perfil del nou col·legiat respon al d’un arquitecte jove (un 45% és menor de 30 anys i un 42% en té entre 30 i 40). Pel que fa al gènere, les dones han incrementat la seva presència de manera clara, situació que també es reflecteix a les escoles d’arquitectura. Així, un 55% dels nous col·legiats són homes, mentre que un 45% són dones, percentatges que demostren un canvi de tendència si es comparen amb el cens actual dels arquitectes col·legiats (fins ara, tan sols un 30% eren dones).






Treballar junts per als reptes de futur
El Col·legi ha afrontat els anys de transformació obligada de la professió amb una estratègia basada en quatre eixos principals: el suport professional, l’impuls de la formació i l’ocupació, la promoció de l’arquitectura i la representació del col·lectiu.

En aquest context, tornar a ser 10.000, a més de reforçar-nos com a col·lectiu, ens permet fer front als nombrosos reptes que tenim al davant. Aconseguir un millor posicionament de la nostra professió, contribuir a l’impuls de polítiques i accions per a la renovació urbana o treballar per a l’habitatge digne en són bons exemples.

ETS ARQUITECTE PERÒ NO ESTÀS COL·LEGIAT? UNEIX-TE AL COAC
El COAC ofereix als arquitectes un gran ventall de possibilitats de col·legiació que s’ajusten als diferents perfils dels arquitectes. I si ets arquitecte jove o estudiant d’arquitectura pots vincular-te a través del COAC Jove. Consulta’ns!

Uneix-te al COAC: consulta les modalitats de col·legiació.

COAC JOVE: consulta les condicions i accedeix al formulari per inscriure’t.

Més Informació: telèfon d’Atenció a l’Arquitecte 93 306 78 03



23/03/2017
Tornar