Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El Govern dóna llum verda al futur Pacte Nacional per a la Renovació Urbana

El Govern dóna llum verda al futur Pacte Nacional per a la Renovació Urbana

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Govern de la Generalitat va acordar, el passat 1 d'agost, l'impuls a la creació del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana de Catalunya.

El futur pacte té per objectiu revertir l’actual situació de la renovació a Catalunya i Espanya, un dels territoris que menys rehabiliten a tot Europa. Per fer-ho possible, s'adopta una perspectiva transversal, integral i completa de la renovació urbana, ja sigui des del punt de vista de les intervencions en l’espai públic i privat com en els seus efectes en la qualitat de vida de les persones.

La iniciativa neix arran d'una proposta del COAC sorgida a partir dels debats del Congrés d'Arquitectura 2016 i que el Col·legi d'Arquitectes va traslladar al departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i al de Territori i Sostenibilitat. (Consulteu la proposta de pacte aprovada per la Junta de Govern del COAC el març de 2017)

Donada la realitat del sector, ambdues conselleries van considerar pertinent la petició del Col·legi i han liderat la posada en marxa de la seva elaboració. Així mateix, el Col·legi d'Arquitectes assumeix les funcions de la secretaria, la qual desenvolupa la coordinació del Grup d’Impuls, el Consell Estratègic i la Taula del Pacte (els òrgans de Governança), la creació d’un arxiu documental sobre els reptes i les línies de treball del pacte, la gestió dels experts involucrats i la concreció de mesures d’impuls del pacte.

El futur pacte gaudeix del suport i la participació de diversos departaments de la Generalitat, com són els de Salut, Empresa i Coneixement, Cultura, Ensenyament, Economia o Treball; d’estructures de l’administració com l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions o les associacions municipalistes, així com de col·legis professionals, empreses públiques, associacions sindicals i empresarials, representants del sector universitari i del teixit associatiu, entre altres.


Instrument clau per renovar les ciutats i la vida de les persones
L’objectiu del pacte és definir el nou marc d’actuació per a les polítiques públiques (econòmiques, legislatives o socials) i les iniciatives privades en matèria de renovació urbana i rehabilitació. Algunes de les seves línies d’actuació són el benestar i confort de les persones, la cohesió social i prevenció i correcció de desigualtats i vulnerabilitats, la transició energètica i la reducció d’emissions en CO2, l’economia circular i col·laborativa, la introducció de noves i millors prestacions, l’accés a l’habitatge i a la ciutat i l’aplicació de les noves tecnologies, entre d'altres.

Aquesta iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, amb l’Acord de París i amb l’Agenda urbana de Catalunya, que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat per transposar i adaptar a la realitat catalana les directrius de desenvolupament urbà sostenible de l’ONU.

Presentació al COAC del futur Pacte
El proper 5 de setembre a les 17 h, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; i el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, presentaran al COAC l'acord de govern i els objectius del futur pacte.

Recupera la sessió:










25/08/2017
Tornar