Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

No t'ho perdis! Novembre 2017

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 'No t’ho Perdis' d’aquest mes ens convida a fer petites sortides pel nostre territori, on podrem trobar mostres i actes dispersos que val la pena conèixer.

La nostra primera recomanació ens porta al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, que Anna i Eugeni Bach han convertit en una maqueta a escala real a base de despullar-lo de tota materialitat revestint-lo enterament d’un sol material. La instal·lació es podrà visitar fins al dia 28 d’aquest mes.

Si seguim a Barcelona, podrem visitar fins al dia 18 l’exposició Arquitectures de la Fundació Setba, basada en tres reconeguts edificis projectats per arquitectes catalans de renom (Antoni de Moragas, Antonio Bonet Castellana i Òscar Tusquets) interpretats per tres artistes (Sílvia Martínez-Palou, Bea Sarrias i el mateix Òscar Tusquets). L’exposició es complementa amb diverses peces i fotografies relacionades amb els projectes.

Passant per la seu del COAC, trobarem una exposició a l’Espai Picasso que recull material sobre un dels grans projectes socials del GATCPAC: La Ciutat de Repòs i de Vacances. La peça estrella és el diorama del Pla Macià realitzat per Torres Clavé: només la seva visita justifica un desplaçament a Barcelona.  

Sortint de Barcelona, i coincidint amb l’any Puig i Cadafalch, el divendres dia 10 de novembre s’inaugura a la Seu d’Urgell una exposició sobre les restauracions que s’han efectuat a la Seu al llarg del segle XX. L’exposició ve acompanyada d'un seguit d’actes paral·lels que es poden consultar al web de l'Agenda.

El mateix dia 10 a les 18 h s’organitza a Girona un acte que unifica natura, arquitectura i art: El Club Med, passat i present. L’acte començarà a les dependències del Museu d’Art i acabarà a la seu del COAC, amb una sèrie de conferències. El motiu: la trobada al Fons Pelayo Martínez d’un dibuix de Salvador Dalí per al Club Med. Aquest dibuix, cedit ara pel COAC al Museu d'Art de Girona, s’usa com a base de reflexió per a un parell de conferències impartides per Martí Franch i Sílvia Musquera.

L’últim esdeveniment recomanat és la presentació del veredicte de la Mostra d’Arquitectura del Maresme, que se celebrarà el dia 11 a les 19.30h a Mataró i es farà coincidir amb el lliurament del Premi Puig i Cadafalch d’Arquitectura. L’acte és una bona oportunitat per vistiar la casa Coll i Regàs, obra del mateix Puig i Cadafalch.

Finalment us recordem que el nou número doble de la revista Quaderns (268-269) ja està disponible per a la seva recollida a les diverses seus del COAC. El número està enterament dedicat al Congrés d’Arquitectura de l’any passat i n’organitza un relat basat en els nou conceptes que el van estructurar.

Podeu consultar els detalls sobre aquests actes i tota la resta de la programació al web i al butlletí gratuït de l’Agenda d’Arquitectura.
6/11/2017
Tornar